Doğa Ve Hayvan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Doğa Ve Hayvan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İçinde yaşadığımız çevremiz , doğamız bize çeşitli nimetler sunmaktadır .  Doğanın bize verdiği bunca armağana rağmen onu her geçen gün özünden uzaklaşatırmaya  devam etmekteyiz . Ona verdiğimiz zarar ise  aslında  kendimizedir . İçimizde doğa sevgisinin olması için her şeyden önce bilinçli vatandaş , bilinçli insan , iyi insan yetiştirilmelidir . Doğamızı korumalıyız , onu koşulsuz sevmeliyiz . Doğamızı kirletmemeliyiz .

Atıklarımızı çöplere bırakmalıyız .  Havayı , suyu , toprağı temiz tutmalıyız . Doğanın yararına olan her türlü olumlu  etkinlikleri yapmalıyız . Doğanın içinde yaşayan hayvanların bir yaşam alanı vardır . Bu doğa sadece insanlar için yaratılmamış ,  tüm canlılar için yaratılmıştır . Bunun için doğada hayatını sürdürmekte olan tüm canlıları sevmeliyiz , o canlılara  zarar vermemeliyiz .  Hayvanlara eziyet etmemeliyiz . Dışarıda aç , susuz bir hayvan gördüğümüz zaman hemen elimizden geldiği kadar ona yardım etmeliyiz ve onun da gereksinimlerini gidermeye çalışmalıyız . İçimizdeki hayvan sevgisini onlara yardım ederek göstermeliyiz .

 Hayvanlara  barınaklar kurmalıyız . Bu konuda ,  çevremizdeki belediyeden , yakınlarımızdan ,  komşularımızdan yardım almalıyız . Hayvanlara  işkence eden biri ya da birilerini gördüğümüz zaman onları hemen uyarmalı ve onlara gereken dersi vermeliyiz . Doğamıza ve doğamızda yaşayan tüm canlılara sahip çıkmalıyız . Daha güzel bir dünyada yaşamak için  iyi insan , merhametli insan olmalıyız . İçimizdeki doğa sevgini ve hayvan sevgisini sonsuza kadar sürdürmeliyiz .

1 yorum:

Deneme