Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır Konulu Kompozisyon

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vatan sevgisi  bütün sevgilerin üstünde tutmuştur ve söz konusu vatan olduğunda , vatan düşman işgali altında olduğunda  önce vatan deyip bütün varımızı yoğumuzu vatanımız için feda etmeyi bilmiştir . Çünkü milletimizin fertlerinin her biri bu vatan için canını vermeye hazır birer mücahittir .

İnsanın doğup  büyüdüğü , özgürce nefes aldığı ve hiç kimseye minnet eylemediği tek yeri vatanıdır . Vatan  bireyin yaşam alanı , namusu ve şerefidir . Eğer ki vatanımız bir saldırı ile karşı karşıya kalırsa milletçe el ele vererek vatanımızdan düşmanları çıkarmasını biliriz . Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda söz konusu vatan olduğunda  gözümüz hiçbir şeyi görmediyse aynı durum tekrar yaşansa yine bu millet aynı mücadeleyi gözünü kırpmadan verecektir . Örneğin; 15 Temmuz 2016 Cuma akşam saat dokuz buçukta başlayan ve vatanımızı yıkmaya çalışan darbe girişiminde bulunan birtakım gruplara karşı halkımız sokaklara dökülmüş ve vatanını  kurtarmıştır . Bu uğurda birçok evladımız koca tanklar altına yatmış ve ölümden asla korkmamış , kimi yiğit kadınlarımız tankların üstüne çıkarak kurşunların karşısına geçmiş ve korkusuzca kahramanlık destanı yazılmıştır . Gazi Meclisimize atılan bombalar halkımızı korkutmamış tam aksine halk  daha da güçlenmiş , çünkü iman gücü ile hareket edilmiş ve o gece de Allah'ın da izni ile ülkemiz , vatanımız  büyük bir  saldırıdan kurtulmuş ama bu uğurda da 300'e yakın şehidimiz , 3000 bine yakın da gazimiz olmuştur.


Görüldüğü gibi milletimiz vatanına çok düşkün , vatan söz konusu olduğunda gözünü karartan ve ölümden korkmayan bir millet olmuştur her zaman .  Vatanımızın bir daha böyle olaylarla karşılaşmaması için çok çalışıp vatanımızı hiçbir düşmanın eline bırakmayarak gelecek nesillerimize  güvenilir bir vatan ve huzurlu bir ülke bırakmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme