Medya Sadece Doğrunun Hizmetkarı Olmalıdır Kompozisyon

Medya  Sadece  Doğrunun Hizmetkarı  Olmalıdır Kompozisyon

Günümüzde teknoloji hızla ilerlerken doğal olarak medya da günden güne daha gelişmekte ve daha medya kullanımı daha yaygınlaşmaktadır . Çevremize baktığımızda artık  çoğu insan medya ile öyle ya da böyle bir şekilde ilgilenir olmuştur .  Ama  önemli olan bir amaç için kullanmaktır medyayı .

İster yazılı ister görsel medya olsun belli bir zümrenin avukatlığını yapmayı kendine görev edinmişse bağımsızlığını ve güvenilirliğini yitirmiştir . Çünkü bu şekilde bir yayın politikası benimseyen medya organları bağlı olduğu insanların ya da grupların yanlışlarını görmezden gelir , görmezden geldiği gibi üzerine bir de çarpıtma haberlerle doğruymuş gibi gösterebilir . Doğrunun hizmetkarı olmayan medya algı operasyonlarının maşası haline gelir . Kendi gibi düşünmeyen insanları yaptığı yalan haberlerle toplumun önünde itibarsızlaştırır . Bu yüzden medya yalnızca gerçekleri anlatan tamamen bağımsız bir yapı olmak zorundadır .


Amacı dışında kullanılan medyanın ne bireye ne de topluma faydası olur.  Bundan dolayı medyayı amacımız dışında kullanılmamalı ve boş vakitlerimizi ilim ve irfan yolunda ilerlemek için kitap okuyarak geçirmeli ve toplumuna faydalı hizmetkar olmalıyız ve medyanın bizi kötü bir insan yapmasına asla izin vermemeliyiz.  Çocuklarımızın medya  kullanımını da bilinçli  anne ve babalar olarak kontrol etmeli ve günde belirli saatler koymalı ve çok fazla internette vakit geçirmelerine izin vermemeliyiz. Medya sadece doğru ve karakter sahibi insanların hizmetkarı olmalı  ve kişi bu amacından asla vazgeçmemelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme