Mimar Sinan'ın Hayatı Hakkında Bilgi

Mimar Sinan'ın Hayatı Hakkında Bilgi



Mimar Sinan Kayseri'nin Ağırnas köyünde doğmuştur . 1489 yılında dünyaya gelen Mimar Sinan  daha sonra  devşirme olarak İstanbul'a gitmiştir . Mimar Sinan Hıristiyan bir aileden devşirilmiştir. İstanbul'da kaldığı zamanlarda birçok sanat eseri  ortaya  koymuş ve müthiş sanat eserleri kazandırmıştır ülkemize . Mimar Sinan'da süper bir zeka ve mükemmel bir yetenek vardır. İşini çok sağlam yapmış,   yaptığı eserler günümüze kadar gelmiştir.










Osmanlı Devleti Döneminin padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan seferler sırasında köprüler yapılmış ama yapılan bu köprüler bir türlü sağlam kalamamıştır. Bunun üzerine Mimar Sinan hakkında bilgi edinilmiş ve onun iyi bir mimar olduğu söylenmiştir Kanuni Sultan Süleyman'a . Daha sonra Mimar Sinan bu  köprüleri inşaa  etmiş ve çok  sağlam köprüler yapmıştır.. Daha sonra  Kanuni Sultan Süleyman Mimar Sinan'ı baş mimarlık görevine getirmiş , bu görevi 49 yıl sürdürmüştür Mimar Sinan. 



Çok yetenekli ve başarılı bir mimardır. Birçok mimar yetiştirmiştir. Birçok öğrencisi de Mimar Sinan'dan ders almış  ve ondan öğrendikleri ile yeni işler yapmışlardır. Mimar Sinan'ın en önemli eserleri  camileridir .  Şehzade Camii çıraklık eseridir. Süleymaniye Camii kalfalık eseridir. Selimiye camii ise ustalık eseridir. Mimar Sinan çok sayıda cami, köprü, türbe ve medrese  inşa etmiş yetenekli bir ilim adamıdır , zanaatkardır.


Mimar Sinan İstanbul'da 1588'de vefat etmiştir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme