Askerlere Mektup Örneği

Askerler İle İlgili Mektup

Vatanı ve milleti için dağ bayır demeden ,  ülkesinin en  doğusundan en batısına , en ücra köşesine kadar nöbet  tutan saygıdeğer  Mehmetçiklerimiz ve komutanlarımız . Sizlere öncelikle selamlarımı iletiyorum . Sizler Yüce  Türk  Milleti'nin kahraman evlatlarısınız . Yağmur , çamur demeden  sıcak , soğuk demeden , bizler için sınırlarda nöbet tutuyorsunuz  ve dağlarda düşman ile çarpışıyorsunuz .

Bu mektubu size yazarken çok duygulandım . Çünkü siz orada çok kutsal bir amaç için bulunmaktasınız . Ecdadınız namusu , şerefi sizin vatanı beklemeniz sayesinde  korunmaktadır . Sizler olmasanız başka milletlerin egemenliği altında köle olarak yaşıyor olabilirdik . Siz bu milletin  gurur tablosu , muhteşem  askerlerisiniz . Canını hiç düşünmeden bu  vatanınız ve milletiniz için feda edecek kadar şerefli ve haysiyetli insanlarsınız . Siz bizim güvendiğimiz , canımızı , malımızı , namusumuzu emanet ettiğimiz kahraman Türk babalarının birer neferisiniz . Şu anda kiminiz belki arazide , kiminiz denizde , kiminiz nöbette görev başındasınız . Bizi koruduğunuz için size minnettarım .


Sizler  bizim her şeyimizsiniz . Hepinizin gözlerinden öpüyor , görevinizde kolaylıklar diliyor ve sizleri Yüce Allah'a emanet ediyorum yürekli yiğitler . Allah yar ve yardımcınız olsun ve sizi her zaman düşmanlardan korusun . Selam ve dua ile kalın , dualarımız sizinle , cansınız emanetsiniz yüce insanlar .

6 yorum:

Deneme