Umutsuz Durumlar Yoktur Umutsuz İnsanlar Vardır Ben Hiçbir Zaman Umudumu Yitirmedim Kompozisyon


Umutsuz Durumlar Yoktur Umutsuz İnsanlar Vardır Ben Hiçbir Zaman Umudumu Yitirmedim Kompozisyon


Bir insan hayattan umudunu kaybetmişse her şeyini kaybetmiştir. Yaşam sevincini mesela, çalışma gayretini, mutluluğu, hayal kurmayı, hatta endişe duygusunu bile kaybetmiştir. Çünkü umut yoksa hayatın heyecanı da kaybolmuştur. Umut önce gözlerde başlar. Gözler parlıyor, başarılı olunacağına inanılıyorsa kişinin gözleri pırıl pırıl parlar ve o kişi durmadan hayata dört elle sarılır ve inadına başarmak için sonuna kadar gider. 


Çünkü o kişi ya da kişilerde umut vardır, umut ışığı sönmemiştir. “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır; ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim der Nutuk adlı eserinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Milletine umutsuzluğu değil umudu aşılamış ve bunun için de vatan ve millet sefalet içindeyken, vatan elden gidiyorken o 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’dan yola çıkmış ve Kurtuluş Mücadelesini başlatmış ve arkasına da büyük ve asil milletini almıştır. Çünkü milleti ona inanmış, ona güvenmiş ve onun nasıl bir büyük bir adam olduğunu anlamıştır. Umutsuzluğa kapılmamış ve umutla çıktığı yoldan büyük başarıla imza atmış ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, Cumhuriyeti ilan etmiş, inkılaplar yapmış ve ülkesinin her alanda gelişmesi için kısa zaman büyük işler başarılmıştır. Tüm bunlar umudun ürünüdür. Çünkü o umudunu, kendisine olan ve milletine olan insancını asla kaybetmemiştir. Çünkü  o Mustafa Kemal’dir, umudun öncüsü, yeniliğin lideri, vizyon sahibi, ileri görüşlü büyük bir devlet adamıdır. 

 Mustafa Kemal; umudunu kaybetmediği için herkese umut ışığı olmuş, başka ülkelere de  büyük zaferlerimiz ile örnek olmuşuz ve umutla çıkılan yoldan geri dönülmeyeceğini, eninde sonunda zafere ulaşılacağını göstermişizdir. Bunun için umudumuz asla kaybetmemeliyiz, en ufak bir başarısızlıkta pes etmemeliyiz ve inadına  sabırla azimle başarı merdivenlerine çıkmalı ve sonuca da sabırla ulaşmalıyız ve zaferi elde etmeliyiz.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme