Karnının Doyamayacağı Yere Açlığını Belli Etme Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 

 Karnının Doyamayacağı Yere Açlığını Belli Etme Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Akıllıca olan, bize maddi veya manevi olarak yardımcı olacağına inandığımız ve güvendiğimiz kişilerle sıkıntıları paylaşmak gerekir. Bize yardım edemeyecek kişilere dertlerimizi, sıkıntılarımızı anlatmaya gerek yoktur. Çünkü o kişiler bizi sadece dinleyecek, ah diyecek, vah diyecek ama somut olarak bize hiç bir yardımda bulunmayacaktır.


 Oysa bize yardımı dokunacağına inandığımız insanlara sıkıntılarımızı anlattığımız zaman onlar bize yardım eder ve zor zamanlarda bizim için gereğini yapar. Bundan dolayı her önümüze gelene derdimizi anlatmamalıyız.  Bize yardım edecek olan kişiler ise inandığımız arkadaşlarımız, dostlarımız ve ailemizdir. Onun dışında kalan insanlar bizimle ilgili merakını gidermek için bizi dinleyecek ama bizim için en ufak bir çaba bile harcamayacaktır. İşte böyle kimselere de dikkat etmek gerekir.


 Sadece laf aramak için, yaşadığımız zorluklardan mutlu olan kötü niyetli insanlar da olabilir. Böyle kimselere her şeyimizi anlatmamalı hele hele derdimizi hiç anlatmamalıyız. Bunun için de atalarımız karnının doyamayacağı yere açlığını belli etme sözünü söylemiştir. Mantıklı olan da buna göre hareket etmektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme