Merak İnsanı Mezara Sokar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 

Merak İnsanı Mezara Sokar Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Merak etmek, bilmediğimiz konuları öğrenmeye çalışmak, kendini geliştirmek ve akademik anlamda güzel başarılara imza atmak istenilen bir durumdur. Bilimi, ilimi merak ediyorsanız başınıza bela gelmez. Aksine yollarınız daha da açılır ve güneşli günler sizinle olur. Çünkü merakınız hayırlı bir iş üzerinedir. Kimi insanlar da vardır ki her şeyi merak ederler. Böyle insanlar işi ile ilgilenen kimseler değillerdir. 


Başka insanların yaşamına müdahale etmek isteyenlerdir. Boş merak sahipleridir. Kendilerini ilgilendiren, ilgilendirmeyen her şeyi bilmek isterler ve her şeyde dahil olmak isterler. Tehlikeli şeyleri bile merak ederler. Bu da başlarına olmadık belalar açabilir ve merakı onun sonu olur. İşte bunun için atalarımız Merak insanı mezara sokar sözünü söylemiştir. Güzel şeyleri merak etmeliyiz. Örneğin; bir buluş yaparak o buluşun peşinden koşmalı ve dünyaya katkı sağlayan işler yapmalıyız. Bizim kişisel gelişimize katkı sağlayan kitaplar okumalıyız, araba kullanmayı öğrenmeliyiz, yemek yapmayı öğrenmeliyiz ve daha birçok şeyi merak ederek öğrenmeye çalışmalıyız. 


Bunları yaptığımız zaman merak bize bela getirmez. Ama tanımadığınız insanların aile içi ilişkilerine karışmak isterseniz, insanların özel yaşamını kurcalamaya çalışırsanız, haram yoldan para kazanmaya merak ederseniz belayı da elinizle getirmiş olursunuz ve sonunuzu hazırlamış olursunuz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme