Kendimi Tanıtıyorum Konulu Konuşma

 

Kendimi Tanıtıyorum Konulu Konuşma


Her insanın kendine özgü fiziksel özellikleri, duygusal ve kişisel özellikleri vardır. Çünkü Yüce Allah her insanı farklı yaratmıştır ve  dünyadaki hiç kimsenin parmak izi birbirinin aynısı değildir. Onun için her birimiz farklılıklarımızla bir bütünüz.

Sevgili Öğretmenim, değerli arkadaşlarım

Benim adım Harun Yahya

On iki yaşındayım. İdeal bir kiloya sahibim ve yaşıma göre biraz uzun boyluyum. Bu da arkadaşlarım arasında beni farklı kılıyor. Sorumluluk sahibi bir insanım ve hayatımı düzene sokmayı seviyorum. He şeyi zamanında yapmaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki disiplinli olmak beni daha çok özgürleştiriyor ve kalan zamanlarımda sevdiğim etkinlikleri yapabiliyorum.  İnsanları hayatı seviyorum. Yapıcı ve iyimser biriyim. Empati kurmayı seviyorum ve aşırı ince düşünceli bir insanım. Aşırı ince düşünceli olduğum için de kimi zaman kendimi gereksiz yere üzüldüğüm zamanlar olabiliyor. Bu yönüm üzerimde düşünüp kendimi birazcık  değiştirmeye çalışırsam benim için daha iyi olur çünkü aşırı duygusal ve alıngan bir insanım. Bundan dolayı kimi zaman sosyal ilişkilerimde sorunlar yaşayabiliyorum ve bu da arkadaşlarımla aramada kısa zamanlı küslüklere neden olabiliyor.

 

Sevgili Öğretmenim,

Annem ve babam ben küçük yaştayken hayatını kaybetmiş ve baban amcam ve yengem bakıyor. Onlara minnettarım. Çünkü bana kendi evlatları gibi sahip çıktılar ve kuzenlerim de  beni kendi kardeşleri gibi seviyor ve koruyor. Bunun için çok şanslıyım ama yine kimi zamanlar anne ve babamı çok özlüyorum ve geceleri kimse görmeden ağlıyorum. Onlar ben küçükken trafik kazasında hayatlarını kaybetmiş ve beni amcam sahiplenmiş. Bunları anlatırken bile ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

 

Sevgili Öğretmenim,

Genel olarak insan seven biriyim. Merhametli bir insan olduğum için çevrem tarafından seviliyorum. Yardımlaşma ve dayanışmayı, empati kurmayı çok seviyorum. Bu özelliklerimin insana çok yakıştığını ve onu daha güzel kıldığını düşünüyorum. İnsanlara iyilik yapmayı seviyorum ama yaptığım iyiliği yüzlerine vurmayı sevmiyorum. Çünkü yapılan iyiliğin yüze vurulmasının hakaretle eş değer olduğunu düşünüyorum. Siya saçlı, mavi gözlü bir çocuğum. En sevdiğim yemek köfte, sarma ve dolmalar, tatlılardan ise keki çok seviyorum. Oyun oynamayı, kitap okumayı çok seviyorum. Derslere çalışmak ise ayrı bir keyif benim için. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme