Bayram İle İlgili Uzun Bir Günlük Yazınız.

 

Bayram İle İlgili Uzun Bir Günlük Yazınız.


Bugün orucun son günü olmuştu ve elveda Ya Şehri Ramazan demiştik ve çok üzülmüştük. Çünkü bu yıl oruçların hepsini tutmuştum. Allah’a olan sevgimden ve inancımdan dolayı sabırlı olmuştum. Oruç tutmak biraz halsiz düşürmüştü beni ama irademe hakim olmak, sabırlı olmak da beni mutlu etmişti. Akşam erkenden kalktım. Sabah erken saatlerinde annemin uyandırması ile kalktım. Annem hadi Mehmet oğlum baban seni bekliyor abdestini al da bayram namazı yaklaşıyor dedi. Hemen abdestimizi aldık ve camiye doğru gittik.


 Camiler hınca hınç doluydu. Müslümanlar camiye Allah için gelmiş olan, ona olan sevgisini namaz kılarak belli etmişti. Namazlarımızı kıldıktan sonra bayramlaştık. Dışarıda uzun kuyruklar oluştu. Ne güzel bir dinimiz vardır, ne güzel bir geleneğimiz vardı. Duygu dolu, sevgi dolu günlerdi bu günlerde. Bugün yeme içme, Muhabbet ve dayanışma günüydü. Duygulandım ve gözümden bir iki damla yaş geldi. Allah devletimiz eve ülkemize zeval vermesin, dinimize hep sahip çıkalım dedim. Daha sonra babamla eve geldik. Annem kahvaltıyı hazır etmişti. Hemen yaptık  ve daha sonra yakınlarımıza bayramlaşmaya gittik. Akşama kadar gezdik ve sevdiklerimizle bayramlaştık. 


Daha sonra eve geldik ve bize de gelenler oldu. Annem onlara yaptığı sarmalardan, dolmalardan, tatlılardan ikram etti. Onlar da bir güzel yedi biz de bir güzel yedik. Konuştuk, gülüştük, hal hatır sorduk. Bayram harçlıklarımızı bir güzel cebimize indirdik. Şeker yemelere doyduk. Bayramlık kıyafetlerimizle güzel bir gün geçirdik. En sonunda da yorulup odalarımız gidip uyuduk. Herkese iyi bayramlar olsun güzel ülkemizin güzel insanları.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme