Robotların Günümüzde Ne Tür İşlerde Kullanıldıklarını Güvenilir Kaynaklardan Araştırınız.

 

 Robotların Günümüzde Ne Tür İşlerde Kullanıldıklarını Güvenilir Kaynaklardan Araştırınız.


Robotlar bir yazılım aracılığıyla yönetilen ve yararlı bir amaç için iş ve değer üreten karmaşık makinelerdir. Robotik teknolojisi insanın yerinde geçebilecek ya da insanın eylemlerini taklit edebilecek makineler yapmayı hedefler. Bunun için de gelişmiş ülkelerde bu yöndeki çalışmalar hızla devam etmektedir. Robotlar; günümüzde daha çok tehlikeli ortamlarda (örneğin;  bomba imhası), üretim süreçlerinde, veya insanın yaşayamadığı uzay, sualtı, yüksek sıcaklık ve radyasyonlu ortamlarda kullanılmaktadır. 


İnsan şeklinde robotlar yapılmıştır. Bu tip robotlara gerekli yazılımlar yüklenmekte ve robotla sorulan soruya gereken cevapları vermektedir. Bunun, robotların insanlar tarafından kabulünü kolaylaştıracağı düşünülmektedir. Dizme, yerleştirme, taşıma, paketleme, silikon çekme, delme, kesme, yapıştırma, kalite kontrol, ölçüm, test işlemleri, yükleme ve boşaltma gibi birçok üretim sürecine kullanılmaktadır.  Metal, seramik, kağıt, otomotiv, beyaz eşya, kimya, cam, mobilya, gıda, elektronik, gibi birçok endüstriyel sektörde kullanılmaktadır. 


Tıp ve sağlık alanında, eğitim ve  araştırma alanında, tarım ve hayvancılık alanında, ulaşım alanında  robotlardan yararlanılmaktadır. Gelecekte savaşlarda bile robotların kullanılacağı söylenmektedir. Gelişmiş ülkeler savaşlarda robotları kullanacak, geri kalmış ülkeler ise bu gelişmişliğin karşısında ne yazık ki geri kalacaklardır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme