Kibirli Yani Burnu Havada Davranmak İnsanları Neden Yalnızlaştırır? Ayrıca Böyle Davranarak Neler Kaybedebiliriz Ve Bu Tip İnsanlara Karşı Nasıl Yaklaşmalıyız? Örneklerle Açıklayınız.

 

Kibirli Yani Burnu Havada Davranmak İnsanları Neden Yalnızlaştırır? Ayrıca Böyle Davranarak Neler Kaybedebiliriz Ve Bu Tip İnsanlara Karşı Nasıl Yaklaşmalıyız?  Örneklerle Açıklayınız.


Kibirli davranmak insanları yalnızlığa mahkum eder çünkü insanla kibirli insanların yanında kendilerini rahat hissetmezler ve mutlu olamazlar. Kibirli insanlarda sıcaklık, samimiyet ve doğallık yoktur. Dolayısı ile böyle insanlara fazla yaklaşılmaz ve böyle insanlarla arkadaşlık kurulmaz. Kibirli insanlar kendilerinden başka kimseyi beğenmezler ve diğer insanlara tepeden bakarlar. 


Tevazu sahibi kimseler değildir. Böyle olmadığı için yalnız kalırlar ve fazla arkadaşları, komşuları, dostları olmaz. Herkes böyle kimseleri kendi başına bırakır. Böyle olduğu zaman da kibirli insan tek başına bir yaşam geçirmek zorunda kalır ve sıkıcı bir hayat onu bekler. Kibirli davranarak bizi seven, bize zor zamanlarımızda destek olan arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve yakınlarımızı kaybederiz. Kibirli insanlara karşı mesafeli olmalıyız, onların arkasına düşüp daha fazla onları şımartmamalıyız ve onları kendi haline bırakmalıyız. Ya da bu kötü özelliklerden vazgeçmeleri için onları daha iyi insan olmaya davet etmeliyiz.


 Örneğin; Yakın bir arkadaşımız çok çok çalışkan ve çok zengin biri olabilir. Kimseyi beğenmeyebilir ve en güzel, en akıllı olarak hep kendini görürü. İşte böyle arkadaşlarımızdan uzak durmalıyız ve onları kendi haline bırakarak düşünmelerini sağlamalıyız. Ne zaman olgun, kendini bilen insana dönüşürlerse onlarla tekrar iletişime geçmeliyiz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme