Evrendeki Her Varlığı Sevme Hakkında Bilgi Yazısı

 

Evrendeki Her Varlığı Sevme Hakkında Bilgi Yazısı


Evrendeki her varlığı yaratan alemlerin yaratıcısı olan Yüce Allah’tır. Allah evreni o kadar düzenli ve uyumlu yaratmıştır bu uyumu ve düzeni Allah’tan başkası bozamaz. Çünkü o her şeyin sahibi, kudret sahibi Rabbimizdir. Yüce Allah’ın yarattığı her varlığa şefkat ile muamele etmeliyiz ve her varlığı sevmeliyiz.  Çünkü her varlığı yaratan yine Allah’tır. Kimseye tepeden bakmamalıyız. Kibirden uzak durmalıyız.


 Cömert, güzel ahlaklı, dürüst ve güvenilir bir Müslüman olmalıyız. Elimizden ve dilimizden emin olunan kimselerden olmalıyız. İnsanlara karşı hoşgörülü olmalıyız, kimseye karşı ön yargılı davranmamalıyız. Yunus Emre’nin de dediği gibi Yaradılan'ı hoş gör Yaradan’dan ötürü sözü ile hareket etmeliyiz. Ben değil biz düşüncesi ile hareket etmeliyiz. Sevgiyi paylaşmalıyız, paramızı, ekmeğimizi paylaşmalıyız. Paylaşarak sevgilerin artacağını, severek, hoş görerek Allah’a  daha yakın olunacağını bilmeliyiz. İnsanlara hoş görü ile yaklaşmak ve onları sevmek, hayvanları sevmek aynı zamanda Allah’ı da sevmektir. Çünkü insanları, hayvanları ve bitkileri de yaratan Allah’tır. 


İnsanları kusurları ile kabul etmek, affetmeyi bilmek ve kusur gören gözlerimizi kör etmek sevmenin belirtileridir. Allah’ın yarattığı her şeyi gerçek anlamda sevdiğimizde şikayeti de bırakmış oluruz. Yeter ki biraz anlayışlı olalım, yeter ki biraz düşünelim ve sevmeyi gönülden yapalım. Gönül yıkmayalım, kırmayalım kalpleri.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme