Sosyal Medyanın Toplumsal Açıdan Olumsuz Etkileri Nelerdir?

 

Sosyal Medyanın Toplumsal Açıdan Olumsuz Etkileri Nelerdir?


İnternetin hayatımıza girmesi yaşamımızda kolaylıklar sağlamıştır ama kolaylıkların yanında sosyal medya bağımlığı sonucunda insanlarda olumsuz davranışlarda artmaya başlamıştır. Sosyal medyaya bağımlı bir nesil yetişmeye başlamıştır. Oradan izledikleri etik olmayan davranışlar ne yazık ki en çok gençlerde olumsuz yönde değişime neden olmuştur.  


Sosyal medyanın toplumsal açıdan olumsuz etkileri şunlar olmuştur: Bilgi kirliliği, siber zorbalığa maruz kalma, sosyal medya bağımlılığı artmıştır. Sosyal medya yüzünden mahremiyet denilen kavramlar önemini yitirmeye başlamıştır. Kişisel verilerini her yer de paylaşılması sorunlara neden olmuştur. Başka insanların yaşamını izleyerek oradan etkilenen insanlar kendi yaşamlarını beğenmemeye başlamış ve bu da gençler ve aileler arasında çatışmalara ve çeşitli sorunlara neden olmaya başlamıştır. Yetersizlik hissi, kendini değersiz görme ve mutsuz psikoloji içerisine girme konusu ortaya çıkmıştır. Spor salonlarında, ofislerimizde, parklarda ve bahçelerde anın tadını çıkarmak yerine sosyal medya paylaşımları yapılmaya başlanmıştır. 


Yüz yüze iletişim azalmaya başlamış ve sosyal medya aracılığı ile iletişim daha sanal bir ortamda yapılarak her türlü yalanlar da söylenmeye başlanmıştır. Kişilerde yetersizlik ve özgüven düşüklüğüne neden olmaya başlamıştır. Sosyal medya kullanımının kişilerin iş ve günlük performansını olumsuz etkilemeye başlamıştır. Toplumun ahlaki yapısında bozulmalar başlamış, kültürümüze ters olan davranışlar normalleştirilmeye başlanmıştır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme