İnsanların Kişisel Gelişimleri İçin Yapabilecekleri Nelerdir?

 

İnsanların Kişisel Gelişimleri İçin Yapabilecekleri Nelerdir?


İnsan en büyük yatırımı kendine yapmalıdır ve ilk olarak kendini geliştirmek için iyi bir eğitim almalı, ilgi duyduğu, yetenekli olduğu ve sevdiği bir mesleği tercih etmeli ve o meslekte kendini en iyi yerlere getirmek için hayat boyu çalışmaya devam etmeli ve alanında uzmanlaşmaya çalışmalıdır. Hangi mesleğe sahip olunursa olsun kitap okuma alışkanlığını hiç bir zaman kaybedilmemelidir. Mutlaka her gün kitap okumaya zaman ayırmalıdır ve kendi genel kültürüne katkı sağlamalıdır insan.


Kişi kendi gelişimine katkı sağlamak için ilk olarak kendini sevmeli, kendine değer vermeli ve ama bunu yaparken de bencil bir kimseye dönüşmemelidir. Başka insanları da sevmeli, başka canlılara da merhamet göstermelidir. Doğaya saygı duymalı, çevre bilinci içinde hareket etmelidir. Doğa için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. Hobilerini yapmaya devam ederken kendine yeni hobiler  edinmelidir. Örneğin bir spor dalı ile ilgilenmeli, bir müzik aleti çalabilmeli ya da halk eğitim kursuna giderek halk oyunlarına yazılmalı ve kendine yatırım yapmalıdır. Düzenli egzersiz yapmalıdır. Yeme ve içmesine dikkat ederek yeterli ve dengeli beslenmeli ve sağlığını tehlikeye atacak beslenme düzeninden kaçınmalıdır. Psikolojisi bozuk olduğu zaman, kendini kötü hissettiği zaman psikolojik danışmandan yardım almaktan çekinmemelidir.


Kişisel gelişim için kişisel gelişim videoları izlenmeli, kendini her alanda geliştirmek için her türlü gayret gösterilmelidir. Kişi hatalarından der çıkarmalı,  yeni diller öğrenmeli ve yeni kültürler tanımalıdır, seyahat etmelidir, iletişim becerilerini geliştirmelidir,  araştırma yeteneğini kaybetmemelidir, planlı ve programlı bir yaşam sürülmelidir, disiplin elden bırakmamalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme