Fedakarlık İle İlgili Hikaye Örneği (2)

 

Fedakarlık İle İlgili Hikaye Örneği (2)


Tam nöbeti bitmiş, eve gidip güzel bir şekilde dinlenecek, rahatça uykusunu alıp ertesi güne tekrar görevine başlayacaktı Aydın Bey. O bir doktordu.  Henüz on yıllık bir cerrahtı ama alanında mükemmel denecek kadar başarılı, aynı zamanda insancıl özelliklere sahip olan , yüreğinde şefkat ve merhamet olan bir doktordu. Askıdan ceketini alıp arabaya doğru yol alırken uzaktan gelen ambulansın siren ışıkları ile dikkati dağıldı. Araçta kanlar içinde kalmış, trafik kazası yapmış bir hasta vardı. O gece nöbette olması gereken doktorun işi çıkmıştı, başka doktorlar da vardı ama Aydın Bey gibi becerikli değillerdi.

 

Hastayı gören doktor çok üzülmüştü. Eve gitmek yerine hemen hastayı ameliyat odasına aldılar ve Aydın Bey ekip arkadaşlarının da yardımını alarak iki saat boyunca hasta ile ilgilendi. Hasta adam başından büyük bir darbe almış ve beyni açılacaktı. İyi bir beyin cerrahı olan Aydın Bey yoğun bir çalışmanın ardından terler içinde kalmış ama şükürler olsun ki yaralı adamı hayata geri döndürmüşlerdi.


 Büyük bir fedakarlık örneği göstermişti Aydın Bey. Nöbet saati bittiği halde, uykusuzluktan yorgun düştüğü halde evine gitmemiş, ona muhtaç olan bir canı, bir insanı tekrar yaşamına bağlamıştı. Koridora çıktığında dört yaşında lüle lüle sarı saçları ve mavi gözleri olan minik bir kız çocuğu Aydın Bey’e doğru koşarak babam yaşıyor mu Doktor amca diye bağırıyor, ağlıyor, hastaneyi birbirine katıyordu.


 Aydın Bey onu kucağına alıp sakinleştirdi ve annesine yönelerek eşiniz kurtuldu ama biraz yoğun bakımda tedavisi devam edecek diye müjdeli haberi verdi. Aile çok mutlu olmuştu ve küçük kız da doktor abisine teşekkür edip onu yanağından öpmüştü. Şimdi evine gidebilirdi Aydın Bey. Gerçekten yorucu ama başarılı bir gece geçmişti. İyi ki bir hayat daha kurtarabildim demişti. Fedakarlık örneği göstermiş, fazladan çalışmış ama bir hayat kurtulmuştu onun sayesinde. Doktor olmak aynı zamanda fedakar olmak, insan olmak demekti galiba.

Kısa bir not:  Doktorlar bu kadar fedakarlık yaparken onlara şiddet gösterenler de doktorların ne kadar fedakar insan olduklarını unutmasalar keşke.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme