Öğretmen Olmak İster Miydiniz? Açıklayınız.

 Öğretmen Olmak İster Miydiniz? Açıklayınız.


Her çocuğun gelecek ile ilgili hayalleri vardır. Her çocuğun ilgisini çektiği, sevdiği meslek vardır. Kimi doktor olmak, kimi futbolcu olmak, kimi hakim olmak ister vb.  Her çocuk öğretmen olmayı istemeyebilir. Çünkü bu ilgi meselesidir. Buna saygı duymak ister. Ben ileride öğretmen olmak isterdim. Çünkü öğretmenlik mesleğini seviyorum. Öğretmen olmak istememin nedeni ise çocuklar ile vakit geçirmeyi çok sevmemden kaynaklanıyor. 


Bir çocuğu yetiştirmek, onu topluma kazandırmak, onu nitelikli hale getirmek beni çok mutlu eder. Çocuklar, dünyamızın, geleceğimizin parlayan yıldızlarıdır. Onlar geleceğimiz inşa edecek olan büyük mimarlardır. İyi çocuk yetiştirmek, başarılı çocuk yetiştirmek beni çok mutlu eder. Çünkü ülkeme faydalı bir insan olmanın gururunu yaşarım. İyi bir öğretmen olarak anılmak isterim. Her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir arkadaş, iyi bir büyük olmak isterim. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Sevmek gerekir minikleri. Gözlerinin içine bakmak, umutlarını hayata geçirmek, onlarla oynamak, gezmek, kitap okumak, eğlenmek beni çok mutlu eder. Onun için ileride öğretmen olmak isterdim.


 Ayrıca ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de milletinin ilk başöğretmeni olduğu için, ülkesine yenilikler getirdiği için, eğitime çok önem verdiği için, çocukları çok sevdiği için ben de onun gibi olmak isterdim ve öğretmen olurdum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme