Size Göre Atatürk’ü Diğer Liderlerden Ayıran Özellikler Nelerdir?

 Size Göre Atatürk’ü Diğer Liderlerden Ayıran Özellikler Nelerdir?


Her insan lider olamaz. Lider olabilmek için belli vasıflar vardır ve bu vasıflar da Mustafa Kemal de fazlasıyla vardı. O bir liderdi ama diğer liderlerden daha farklıydı. Bunun nedenleri ise Mustafa Kemal Atatürk kafasına koyduğu bir fikri gerçekleştirene kadar sabırla ve azimle çalışmaya devam eder ve günü gelince yapacağını yapar ve insanları şaşırtırdı. En yakın arkadaşları bile Mustafa Kemal’in dehasına hayran kalır ve onların hayal bile etmeye çekindiği yenilikleri Mustafa Kemal gerçeğe dönüştürdü. Onun için diğer liderlerden farklıydı.


 O diğer liderlerden farklıdır çünkü hem vatanını kurtarmış hem de vatanı için yeni bir yönetim sistemine geçmiş ve hayatı boyunca vatanım diyerek çalışmıştır. Vatan ve millet sevdalısı olan büyük bir liderdir Mustafa Kemal. Kendi rahatını düşünmemiş, mal ve mülk hırsında olmamıştır. Milletinin hizmetkarı olan bir liderdi. Atatürk, bir fikir adamıdır. Kalıplaşmış düşüncelerden, paslı kurallardan kendini tamamen sıyırmıştır. Yüzyılların verdiği miskinlikten düşünmez hale gelmiş kararmış zihinleri aydınlatarak, taassubu kovarak, aklın ve bilimin aydınlığına yönelerek farklı olabilmiştir. Avrupa'nın 400 yılda yaptığı aydınlanma devrimini 15-20 yılda başarmıştır. Atatürk devrimleri Fransız devriminden de farklıdır. Fransız devrimi bir burjuva devrimi iken, Atatürk devrimleri, toplumu her yönüyle değiştiren, bilime ve çağdaşlığa dayalı bir insanlık devrimidir. Bunun için Mustafa Kemal diğer liderlerden farklı bir liderdir. 


Ülkesinin her yerini karış karış gezen, şehirlisi ile köylüsü ile bir olan ve milleti ile mücadele eden, savaş alanlarına giren, savaşta yaralanan, hastalanan ama yine de savaşmaya devam eden korkusuz bir liderdir. Onun için farklıdır, değerlidir, çağdaştır ve her şeyden önce iyi bir insandır. İçinde vatan sevgisi olan, çocuk sevgisi olan, eğitim sevgisi olan büyük bir liderdir.

1 yorum:

  1. çok güzeldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    YanıtlaSil

Deneme