100 Yıl Önce Yaktığın Ateş Cumhuriyet Konulu Kompozisyon

 100 Yıl Önce Yaktığın Ateş Cumhuriyet Konulu Kompozisyon


Mustafa Kemal Atatürk’üm senin yüz yıl önce yaktığın ateş aynı hızda yanmaya devam ediyor, cumhuriyet sayesinde daha özgür daha mutlu oldu bu vatan topraklarında yaşayan cumhuriyet sevdalısı gönüller.29 Ekim 1923’te ilan edildi cumhuriyet ve halk egemen oldu artık yönetime. Halkın iradesine bu denli değer veren başka liderler de olmuştur ama bunu uygulamada  başarılı olmamıştır. Cumhuriyet gibi yeni bir yönetim sistemini ülkeye getirmek ve ülkesini aydınlığa kavuşturmak Mustafa Kemal’e nasip olmuştur. 


Çünkü cesaretli, kafasına koyduğunu yapmak için azimle, emekle sonuna kadar cumhuriyeti ilan etmek için mücadele etmiştir. Mustafa Kemal bir anda başarmamıştır tüm bunları. Çalışmış, çabalamış, planlı ve programlı hareket etmiş ve zamanı gelince ilan etmiştir Cumhuriyeti. Cumhuriyet sayesinde insan hakları ve özgürlükleri daha kapsamlı olmuş, kadına verilen değer daha da artmış, eğitim ve öğretime verilen önem hat safhaya çıkmıştır. Tüm bunların kurucusu da Atatürk olmuştur. O yakmıştır bu ateşi, yaktığı ateş biz gençler, biz cumhuriyet gönüllüleri  yaşamaya devam ettikçe yaşatılacak ve cumhuriyet bizim her şeyimiz olacaktır. Özgürlüğümüz, nefes alış verişimiz, bağımsızlığımız, ilerlememiz, gelişmemiz cumhuriyet sayesinde daha da artmıştır. Mustafa Kemal ülkesini kalkındırmak için her alanda çalışmalara başlamış ve bu güzel ülke bugün bu hale gelmiştir. 


Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak, cumhuriyet güneşini kalplerimize kazımak gerekir. 100 yıl önce yakılan bu ateş adına ve şanına uygun olarak kutlanmalıdır. Bu vatan için kan dökmüş, bedel ödemiş tüm Mehmetçiklerimizin, tüm silah tutan ellerin ve Mustafa Kemal'in ruhu şad, mekanı cennet olsun.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme