Yardıma Muhtaç İnsanlar İçin Neler Yapıyorsunuz?

 Yardıma Muhtaç İnsanlar İçin Neler Yapıyorsunuz?


Yardıma muhtaç insanlara yardım etmek, onları utandırmadan yardımlarını gönül alarak yapmak insana yakışan  erdemli davranıştır. Hiç kimse yoksul olmak istemez, kimse bir başka  kimseye muhtaç olmak istemez  ama hayat koşulları kimi nerede, ne zaman , ne şekilde, kime muhtaç edeceğini gösterir  insana. Çok zenginken bir anda beş parasız kalabilirsin.


Yardıma muhtaç insanlar için ailemle birlikte  çeşitli faaliyetlere katılıyoruz. Örneğin; huzur evinde yardıma muhtaç olan insanlara, sevgiye, ilgiye muhtaç olan insanlara çiçek götürüyorum ve oradaki insanlara şeker alıyorum, çikolata alıyorum ve hasta bakıcılara vererek yaşlı teyzeleri ve amcaları elimden geldiğince  mutlu etmeye çalışıyorum. Sınıfımda maddi durumu olmayan arkadaşlarım  olduğu zaman bunu anneme söylüyorum. Annem pankek, kurabiye, poğaça yaptığı zaman yoksul olan arkadaşlarımla paylaşıyorum ve bazı günler arkadaşlarımı evimize çağırarak onlarla annemin yaptığı yemeği paylaşıyorum. 


Ülkemizde bir doğal afet olduğu zaman hemen kumbaramdaki paraları afet yerine gönderiyorum ve orada muhtaç insanlar için o azcık paralarımla küçük de olsa bir şey yapılması beni çok mutlu ediyor. Yardıma muhtaç olan kim varsa elimden geldiğince, gücüm de yettiğince yardım ederdim.

 Not: Ortaokul birinci sınıf çocuğunun yardıma muhtaç insanlar için neler yaptığı ile ilgili yazısıydı. 

1 yorum:

Deneme