Geniş Aile İlgili Bir Metin Yazınız.

 Geniş Aile İlgili Bir Metin Yazınız.


Geniş aile, anne-baba ve onlara bağımlı çocuklardan oluşan çekirdek ailenin genellikle tek yanlı (ana ya da baba yanlı) bir soy grubu çevresinde örgütlenmiş, büyükbaba, büyükanne, amca, hala teyze gibi kan bağı olan yakın akrabalardan oluşan geniş biçimidir. Kural olarak değilse de çoğunlukla ekonomik koşulların çekirdek ailenin kendine yeterli olmasını engellediği durumlarda ortaya çıkar.


 Gerekli iş birliği baba ya da ana soyundan akrabalarla sağlanır. Geniş ailenin kolaylıkları da vardır zorlukları da. Mesela maddi açıdan zor günler olduğunda aile üyeleri birbirine her türlü desteği sağlar. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde zor günler daha kolay atlatılır. Geniş aile içinde yaşamın olumsuz yanları da olabilir. Aynı evinde içinde hala, teyze, kuzenler içinde fikir anlaşmazlığı olabilir, kıskançlıklar olabilir, özel yaşama müdahale olabilir. Bu da aile içinde aile huzurunun dağılmasına neden olur.


 Geniş ailede herkes kendini bilirse, herkes mesafesini akıllı bir şekilde koyarsa fazla sorun çıkmaz ama gelirler ortak olduğu zaman, harcamalar ortak olduğu zaman çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalınabilir. Geniş ailede mutluluğun sağlanması için adil bir anlayış olmalı, aile içindeki bireyler birbirine saygılı davranmalı, hoşgörülü davranmalı ve birbirilerini olduğu gibi kabul edebilmelidir. Böyle olduğu zaman daha az sorunla karşı karşıya kalınır ve daha mutlu olunur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme