Doğru Beslenmenin Sağlığımızı Açısından Yararları Nelerdir?

 Doğru Beslenmenin Sağlığımızı Açısından Yararları Nelerdir?

 

İbn-ii Sina’nın bir sözü vardır. Çok yemek hastalık, az yemek ya da uzun süreli aç kalmak şifadır der. İnsan hasta olduğu zaman bu hastalığın altında yatan temel neden yanlış beslenme düzeninden dolayı kaynaklanır. İnsan damak tadını sağlıksız gıdalara alıştırdığı zaman devamlı onları yemek ister ve sağlıksız gıdalara bağlılık başlar ve o gıdalardan da kolay kolay vazgeçemeyiz.


 Bunun sonucunda da genç yaşımızda bile şeker, tansiyon, obezite, kalp damar rahatsızlıkları gibi çok sayıda hastalıkla karşı karşıya kalabiliriz. Oysa doğru beslendiğimiz zaman hayatımızın düzeni, dengesi bile olumlu yönde değişir ve ilerler. Doğru beslenmek bireyin daha sağlıklı bir bedene, daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Doğru beslenen, spor yapan insanlar kendilerini mutlu hissederler ve daha az stres yaşarlar. Doğru beslenen insanların bağışıklık sistemi güçlü olur ve çabucak hasta olmazlar. Elbette kimi hastalıklar vardır ki bu hastalıklar insana genleri yolu ile geçmiştir ve ne kadar doğru beslenirseniz beslenin hastalık geçmez ama bunların çok nadiren olan durumlardır. 


Hastalıkların altında yatan temel sebepler ise yanlış beslenme alışkanlığına sahip oluşumuzdan kaynaklanır. Hasta olmamak için, sağlam iradeye, sağlam bedene ve ruha sahip olmak için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Organik olan gıdalar tüketmeliyiz ve pakete girmiş her şeyden uzak durmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme