“İnsana Yapılan Yatırım Geleceğe Yapılan En Değerli Yatırımdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “İnsana Yapılan Yatırım Geleceğe Yapılan En Değerli Yatırımdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon 


İnsan ki Allah’ın yarattığı varlıkların en şereflisi, kendisine akıl verilmiş olan ve bu aklı kendi iradesi ile iyi ya da kötüye doğru yönlendiren canlıdır. Bir insan iyi bir eğitim alırsa ve güzel bir ahlaka sahipse o insan başka insanların  yaşamına da katkı sağlar. İnsanlığa fayda sağlar. İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan en değerli yatırımdır sözü ile eğitim ve öğretime çok önem verilmesi gerektiğine dikkat çekmektedir. Devlet eğitim ve öğretime önem verilmeli, her bir bireyini iyi bir eğitimden geçirmeli ve bu eğitimin vazgeçilmezi ise iş etiği, iş ahlakı ve her şeyin temeli olan güzel ahlak olmalıdır. 


Bir insan iyi bir eğitim alırsa ve dürüst bir insan olursa içinde yaşadığı topluma ve dünyaya katkı sağlar. İnsan yetiştirmede ise aileler ve öğretmenler büyük sorumluluk altındadır. Çocuklara ne verilirse onu alırlar. Yani çocuklar sizin söylediğinizi değil yaptığınız örnek alırlar. Bunun için çocuklara güzel örnek olunmalıdır. Çocuklar ki geleceğimizin aydın insanları bize her anlamda muhtaçtır. Onun için çocuklarımızı güzel yetiştirmeli, onların eğitimleri ile ilgilenmeli, geleceğin dürüst, çalışkan ve namuslu insanlarının ortaya çıkmasında katkı sağlamalıyız. En büyük yatırımı eğitime yapmalıyız. Eğitime ne kadar önem verirsek geleceğimizi de o denli sağlam temeller üzerine kurulur ve sağlıklı ve mutlu nesiller ortaya çıkar. 


İnsana yatırım yapmadığımız zaman, üç kuruşluk menfaatleri düşündüğümüz zaman, hırsızlık yaptığımız zaman, yaptığımız binanın demirinden, çimentosundan çaldığımız zaman işte o zaman büyük felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Tıpkı bugün ülkemizde yaşanan  büyük deprem örneğinde olduğu gibi. Orada yaşayan insanların evini yapan müteahhitler, o evin yapılmasına onay veren yetkililer ve daha daha niceleri….  Bu kötü felaketlerin yaşanmaması için kendimizi bilimi rehber edinmeliyiz. Bilim yolunda ilerlemeliyiz ve o bilimle uğraşan dürüst ve güzel ahlaklı çocuklar yetiştirmeliyiz. Onun için en büyük yatırım eğitime olmalıdır. Ülke olarak her geçen gün eğitim ve öğretime verilen kıymet artmalı ve bu konuda herkes elini taşın altında koymalı ve güzel yarınlar inşa etmeye çalışmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme