Depremzede Kardeşlerimiz İçin Neler Yapabiliriz?

 Depremzede Kardeşlerimiz İçin Neler Yapabiliriz?


Ülkemizde yaşanan deprem hepimizi kötü etkiledi ve herkes bu duruma çok üzüldü. Elbette yaraları milletçe saracağız ama bunun için belirli bir zaman gerekiyor. İşbirliği ve dayanışma içinde olmalıyız. Depremzede kardeşlerimize karşı çok iyi davranmalıyız. Onları anlamaya çalışmalıyız. Kendileri deprem ile ilgili bir şey  söylemediği sürece onlara depremde ne oldu, neler yaşadın, yakınlarını kaybettin mi gibi sorular sormamalıyız. Sadece ellerini tutup onlara sarılmalıyız ve onların yanında olduğunu kendilerine hissettirmeliyiz.


 Yani sürekli konuşarak kardeşlerimizin başını ağrıtmamalıyız. Bazen susmak daha iyidir. Davranışlarımızla onların yanında olduğumuzu canlarımıza hissettirmek daha iyi olur. Maddi ve manevi olarak onlara her daim uyardım etmeliyiz. Sen buraya yeni geldin, senin için neler yapabilirim, ne gibi ihtiyaçların var  gibi sorular sorarak onların gereksinimlerini gidermeye çalışmalıyız. Acılarını hatırlatmaktan kaçınmalıyız ve yanlarında olduğumuzu kendilerine belli etmeliyiz.


 Depremzede kardeşlerimize karşı acıyarak bakmamalıyız. Daha soğukkanlı ve daha mantıklı davranmalıyız. İnternete kendi ailemiz ile, akrabalarımız ile, arkadaşlarımız ile resimler atmamalıyız. Yeme içme videoları ya da resimleri kesinlikle atmamalıyız. Unutmamalıyız ki birçok insan en yakınlarını kaybetti bunun için de duyarlı olmalıyız. 


Devlete bu konuda destek olmalıyız ve elimizden geldiğinde çok bağış yapmalı ve her bir depremzedenin yarasını az da olsa sarmaya çalışmalıyız ve bir çocuğun bile tebessüm etmesine katkı sağlamalıyız. Milletçe birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalıyız. Kara gün dostu olmalıyız.  Depremzedelerin acılarını yaşamasına müsaade etmeliyiz. En azından sen kurtuldun bak gibi duygu barındırmayan ifadeler kullanmaktan kaçınmalıyız. Milletimizin başı sağ olsun.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme