“Deprem Öldürmez, Bina Öldürür.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Deprem Öldürmez, Bina Öldürür.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Coğrafyamızın ve  dünyanın en büyük felaketi ile karşı karşıyayız. Beş yüz atam bombası şiddetinde olan bu depremde binlerce insan yaşamını kaybetmiş, binlerce insan ise yaralanmıştır. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden etkilenen on ilimizde( Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Osmaniye Kilis, Şanlıurfa) yaralar her ne kadar sarılmaya başlansa da hava koşullarının olumsuzluğu nedeni ile çalışmalar daha zor bir hale girmektedir. Bu durumda enkaz altında mahsur kalan insanların çıkarılmasını daha zor bir hale getirmektedir. Şu günlerde ülkemiz çok zor zamanlardan geçmektedir. Giden canlarımız elbette geri gelmeyecektir ve ülkemiz tam bir yıkım felaketi yaşamaktadır.


 Elbette Allah’ın da izni ile bu zorlu sürecin hep birlikte üstesinden geleceğiz ama bu bu biraz zaman alacaktır. Anne babasını kaybeden masum yavrular, evlatlarını kaybeden ana ve babalar, kardeşler, ailesiz kalan küçücük yavrular ciğerimizi yakmakta ve bizi derinden etkilemektedir. Bu felaketin en büyük nedeni ise binaları yapan , o binaya ruhsat veren ve bunu onaylayan kimselerdir. Deprem öldürmez insanı, o canları öldüren şey yine insandır. Yani ahlaksız insanların üç beş kuruş daha fazla kazanmak için yaptığı hırsızlık, canilik ve insafsızlıktır. Deprem ülkesinde imar affı olmamalıdır.  Şu anda enkazın altında sayısının henüz belli olmadığı çok canımız vardır. Ne yazık ki giden gelmeyecektir ama bunu yapan zalimlere de devlet hesabını soracak o kimselere gerekli cezalar verilecektir.


 Her ne kadar ülkemiz bir deprem ülkesi olsa da ülke olarak buna hazırlanamadık. 1999 depreminden bile ders almadık ve  almamaya da devam ediyoruz. Yıkılan binaların, hayatını kaybeden canların hesabı elbette sorulacak  ama gidenler asla ve asla geri gelmeyecektir. Onun için ülke olarak, devlet olarak bir an önce kendimize gelmeliyiz ve deprem ülkesi olan Japonya’yı kendimize örnek almalıyız. İş ahlakı olan insanlar göreve gelmelidir ve insanların hayata bu kadar ucuzca mâl olmamalıdır. Bunu kader olarak nitelemek doğru değildir. 


İnsan kendi ile başkalarının yaşamını tehlikeye atmış ve insan yine başka insanların hayatı ile oynamış,  insanların memleketi yok olmuş, ailesi yok olmuştur. Yaşayan insanlar için artık hayatın bir anlamı eskisi gibi olmayacaktır elbette ama bugün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Onun için yaralarımızı hep birlikte saracağız ve ülkemizin yanında olacağız. Depremzedelere destek olacağız ve onları artık ailemiz gibi görerek her zaman yanlarında olacağız inşallah.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme