Türkiye’de Telefonda Genel Olarak Ne Konuşulur? Yazınız.

 Türkiye’de Telefonda Genel Olarak Ne Konuşulur? Yazınız.

 

Ülkemizde hemen hemen herkesin bir cep telefonu vardır. İnsanlar sıkıldığı zaman, özlem duyduğu zaman birbirini arayarak birbiri ile dertleşirler. Ülkemizde telefonda genel olarak konuşulan şeyler şunlardır: İlk olarak insanlar birbirini arar ve hal hatır sormaya başlar. Sağlık durumu, ekonomik durum, akşam yemeğine ne yapılacağı, bugün kanalda hangi takımların maçı var, hangi maç kaç kaça kaldı, haklı olan kimdi gibi konular konuşulur.

 

 Gündemde ne olduğu konuşulur. Siyasi konulara girişilir ama insanlar genelde siyasi görüşlerinden çok ülkenin ekonomik durumu hakkında sohbet ederler. Şikayetlerini dile getirirler, olumlu olan bir şey varsa o dile getirilir. Küresel ısınma yüzünden gerçekleşen kuraklık, karın yağmaması, iklimlerin dengesinde değişiklik olduğu gibi konular konuşulur. Dünyada yaşanan bir salgın varsa ve bu salgın bizim ülkemize de sıçramışsa o konu hakkında sohbet edilir. Kitap okuyanlar okuduğu kitap üzerine konuşurlar. İnsanlar gün içinde yaşadığı sorunları en yakınına anlatarak sıkıntısını gidermeye çalışırlar.

 

Kimi insanlar da dedikodu yapmayı çok sever. Şu ne giymiş, bunun üzerindeki kıyafet ne kadar paraymış, şu atanmış mı, şu nereye gitmiş gibi konulara değinirler. Akrabalar hakkında , arkadaşlar hakkında dedikodular edilir. Daha bir çok konu telefonda konuşulur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme