“Bir Yerin Temiz Olması En Güzel Süs ve Gösteriştir.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz?

 “Bir Yerin Temiz Olması En Güzel Süs ve Gösteriştir.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz?


Temiz olmak için su ve sabun yeterlidir der büyüklerimiz. Hele bir de temiz bir bez parçası varsa insan temizlik yapmaya doyamaz. Özellikle de temizlik yapmayı çok seven insanlar her yer temiz olunca mutlu olurlar ve kirli olan yerlerde fazla durmak istemezler. Çünkü onların ruhunun gıdası temizliktir. Temizlik olunca, temiz kokular gelince ve her yer pırıl pırıl olunca insanın ruhu aydınlanır ve insan mutlu olur.


 Dinimiz de temizlik imandandır diyerek temizliğin ne denli önemli olduğunu ifade etmiştir. Bir yerin temiz olması en büyük süs ve gösteriştir. Çünkü temiz bir yere girdiğimiz zaman oradaki temizliğe, parlaklığa gözümüz kayar ve kendimizi iyi hissederiz. Bir insanın fazla eşyası olmayabilir. Evinde çok az bir eşyası olabilir ama o ev tertemiz haldeyse  ve her yer mis gibi kokuyorsa işte bu en büyük süs ve gösteriş olur. Öyle aileler vardır ki evlerine girmeye kıyamazsınız. O ailelerin evlerinde fazla eşyası yoktur. 


Maddi açıdan iyi durumda da değillerdir ama evlerine girince huzur bulursunuz. Çünkü o evde temizlik vardır, parlaklık vardır ve bu da insanda olumlu duyguların oluşmasını sağlar. İşte oradaki temizlikte eve yakışan en önemli süs ve gösteriş olur. Bunun için evimizi her zaman temiz tutmalıyız. Temizliğe önem veren insanları örnek almalıyız ve pislik içinde yaşamamak için en büyük gösterişin temizlik olduğunu unutmamalıyız.


Evinizde her türlü eşya olduğu halde, elinizde her türlü temizlik eşyaları olduğu halde evinizi temiz tutmuyorsanız bu sizin kendinize verdiğiniz değer ile ilgilidir. İçinizde yaşadığınız ortamı temiz tutmuyorsanız içinizde temiz değildir ve mutlu olamazsınız. İnsan temiz olan yeri görünce yaşamak ister. Çünkü temizlik her yerin en önemli gösterişi ve güzelliğidir. Temiz olan yerler daima ilgi çeker ve herkes temiz ortamda yaşamak ister.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme