“Cahil Kimsenin Yanında Kitap Gibi Sessiz Ol.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Cahil Kimsenin  Yanında Kitap Gibi Sessiz Ol.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Cahil insanın bilmediği şey yoktur. Ona göre dünyanın en akıllısı kendisidir. Bir topluluk içinde önce o konuşur ve bilen insanları da susturmaya başlar ve kendi kendine konuşmaya devam eder. Bu tip kimseler hem cahil hem de geveze kimselerdir. Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol der Mevlana. Çünkü cahil insanlar aydınlanmak istemezler, gerçek ve doğruya ulaşmak istemezler. 


Kendini bilen aydın insanlar onlara bilgi vermek isterler, onları cahillikten kurtarmak isterler ama onlar bir türlü ikna olmaz. İşte böyle insanların yanında  kitap gibi sessiz ol der Mevlana. Çünkü böyle insanlarla tartışmanın bir anlamı yoktur. Onlar normal konuları tartışırken de anlamazlar daha doğrusu anlamak istemezler  ve işlerine geleni anlar. İşte bu tip kimselerin yanında en iyisi susmak ve kendi yoluna devam etmektir. Kendini geliştirmeye, daha çok araştırmaya, okumaya devam etmek gerekir.


 Böyle insanların olduğu ortama da fazla girmemek gerekir. Bir insan cahil olsa bile kendini değiştirmeye karar verdiyse değişir ama karar vermediyse o insana istediğiniz kadar dil dökün  hiçbir işe yaramayacaktır. Bundan dolayı cahillerin yanında kitap gibi sessiz kalmak en güzel olanıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme