“Robotlar İnsanı Yaptığı Her Şeyi Yapamaz.” Konulu Münazara

 “Robotlar İnsanı Yaptığı Her Şeyi Yapamaz.” Konulu Münazara

 

Son zamanlarda robotlar insanların yerini alacak ve insana hiç gerek kalmayacak gibi konular konuşulsa da bir insanın yaptığı ile robotun yaptığı aynı olamaz ve robotlar kesinlikle insanların yaptığı her şeyi yapamazlar.  Elbette teknolojik gelişmeler çok hızlıdır ve  teknoloji  şuan revaçta olan birçok işi ortadan kaldıracaktır, ki her zamanda böyle olmuştur. Teknoloji daha da çok gelişecektir ve bizi nereye götüreceğini de şimdiden kestiremeyiz. Fakat robotlar ve yapay zeka insanlar tarafından oluşturulmuştur. Robotlar insanların yerini alamaz. Çünkü robot ona yüklenen bilgiler sayesinde çalışan duyguları olmayan bir makinedir. Yani onu yapan da insandır.

 

 Siz hiç bir robotun başka bir robotu yaptığını gördünüz mü? Yani robotu yapan bile insanken robotlar neden insanların yerini alsın gerçekten mantıksız bir durum. Robotlar insanların yerini alamayacak çünkü teknoloji insanın düşüncesini ortadan kaldıramaz, sorgulama becerisini ortadan kaldıramaz, problem çözme becerisini ortadan kaldıramaz, liderlik vasfını yok edemez, işbirlikçi çalışmayı yok edemez. Bunların hepsini yalnız insanlar yapar ve robotlar robot olarak kalmaya devam eder ve onları yöneten de insanlardır. Elbette teknolojiden faydalanmak ve onu kontrol etmek güzel bir şeydir ama insana gerek kalmayacağı fikri şimdilik saçmadır. Çünkü insan duygu ve düşünceleri olan bir canlıdır. Yeri gelir acı çeker, yeri gelir mutlu olur. Bunları robot yapamaz. Mesela duygularımızı robotlar anlamaz. Ancak insanlar anlar.

 

Yani insan insana duygular oluşur ve bunun için de robotlar insanların yerini alamayacaktır. Unutmayalım ki üreten ve kontrol eden insandır. Yeter ki niyetler temiz olsun ve insanlığa faydalı işler yapılsın. İnsanın olmadığı bir dünyada, insan neslinin yok olduğu bir dünyada robotlar kimseden komut alıp iş yapabileceklerdir. Kimseden elbette. Çünkü robota o komutu veren de insanın kendisidir.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme