Bir Ülkenin Geleceği O Ülke İnsanlarının Göreceği Eğitime Bağlıdır Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Açıklayınız.

 Bir Ülkenin Geleceği O Ülke İnsanlarının Göreceği Eğitime Bağlıdır Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Açıklayınız.

 

Bir ülke düşünün ki eğitimden yoksun kalmış, açlık ve sefalet baş göstermiş, cahillik almış başını gitmiş, insanlar arasında sevgi ve saygı yok, kimse kimseye iyilik etmiyor, herkes nefret duygusu ile kendini beslemeye çalışıyor ve o ülkede hiçbir kalkınma, ilerleme yok. İnsan bunu düşününce bile tüyler ürperiyor. Çünkü eğitimdir bir milleti millet yapan, çünkü eğitimdir bir vatanı geliştiren, güzelleştiren ve ilerleten. Bir ülkenin geleceği o ülkenin insanlarının göreceği eğitime bağlıdır çünkü eğitim gören insan bilinçli insan olur, okuyan insan, sorgulayan insan olur. Kendini geliştirmeye hızla devam eden, ülkesine, dünyaya katkı sağlayan insanlar olur. Eğitime önem veren ülkeler her zaman gelişmeye açık ülkelerdir.

 

 Çünkü eğitimin olduğu ülkelerde aydınlanma vardır, eleştirel düşünme vardır, deney ve gözlem vardır, bilime ve ilime inanmış ve bunun için gece gündüz demeden çalışan, üretken gençler vardır, yetişkin bilim insanları vardır. Gençlere yol gösteren, aklı başında, kendini bilen deneyimli , eğitimli insanlar vardır. Nitelikli öğretmenlerin ellerinden geçen öğrenciler çalışarak sorumluluklarını yerine getirerek kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir meslek sahibi olurlar. Olduğu meslek dalında kendilerini geliştirip ülkesine katkı sağlarlar. Nitelikli bir eğitimin olmadığı okullardan nitelikli çocuklar da çıkmaz. Onun için ülkeler bütçe olarak eğitime en büyük payı ayırmalı ve eğitim ile ilgili her türlü araç gereç öğrencilere sunulmalıdır. Çocuklara sadece ezbere dayalı değil aynı zamanda yaparak yaşayarak öğretme ve öğrenme sağlanmalıdır. Yani bu durumda hem öğretmen hem öğrenci öğrenen kimse olmalıdır. Böyle eğitimin verildiği ülkelerde eğitim üst seviyede olduğu zaman insanlar da kendilerini iyi bir yere getirirler.

 

 Eğitimin yanında güzel ahlak da olmalıdır. Yani güzel ahlak da eğitimin en önemli parçası olmalıdır. Böyle olduğu zaman çok güzel bir tablo ortaya çıkar ve gelişmiş ülkeler seviyesine doğru yol alınır. Yeter ki eğitim kaliteli olsun, insanlar uyudukları uykudan kitaplar sayesinde uyandırılsın ve iyi ve çalışkan insan olsunlar.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme