“İnsanda Güzel Olan Yüzdür, Yüzde Güzel Olan Gözdür, Ama İnsanı İnsan Yapan Ağzından Çıkan Sözdür.” Sözü İle Kompozisyon

 

“İnsanda Güzel Olan Yüzdür, Yüzde Güzel Olan  Gözdür, Ama İnsanı İnsan Yapan Ağzından Çıkan Sözdür.” Sözü İle Kompozisyon

 

İnsanlar ile karşı karşıya kaldığımızda ilk dikkat çeken şey fiziksel güzelliktir. Bir insanın yüzünün ve gözünün güzel olması dikkatimizi çeker. Yüzde güzel olan ise güzel gözlerdir. İnsanı insan yapan ise ağzından çıkan sözdür. Çok güzel olarak gördüğümüz insanın ağzından çıkan söz berbatsa o kişinin bizim gözümüzde ve gönlümüzde zerre kadar bir güzelliği kalmaz.

 

Güzel ahlaklı olan birisi için önemli olan dış görünüş değildir önemli olan iç güzelliktir. Yani dilidir. Dilinden çıkan sözü tartıp tartmadığıdır. İnsan olup olmadığıdır önemli olan. Dış görünüşte herkes insandır ama diline sahip olmayan insan iyi bir insan değildir ve böyle kimseler sevilmezler. İnsan ancak tatlı dili ile güzeldir. Bunun için ağzımıza gelen her şeyi her yerde söylememeliyiz. Tatlı dilli ve güler yüzlü olmalıyız. Çevremize baktığımızda çok güzel insan vardır. Onlar ile iki dakika oturup konuştuğumuz zaman ağzından ne gibi küfürler çıktığını gördükçe insan olmaktan utanıyoruz kimi zaman. Özellikle de sosyal medyada her türlü küfür ve ahlaksızlık gençlerin yaşam şekli haline geldi ve ağızdan çıkan söze kimse dikkat olmaz oldu. Böylece de bir nesil diline hakim olmama tehlikesi ile karşı karşıya ne yazık ki.

 

Hem tatlı dil dilli konuşamamamız hale geldik hem de ağzımızdan çıkan bırakın tatlı dili küfre ve hakarete dönüşmeye başladı. Tüm bunlardan dolayı iyi çocuklar, tatlı dilli çocuklar yetiştirmeliyiz. İnsanları kırıp dökmeyen, duygularını anlamayan kimselerden olmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme