Yeni Yıldan Beklentileriniz Nelerdir? Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Yeni Yıldan Beklentileriniz Nelerdir?  Konulu Kompozisyon Yazınız.


 Her yeni yıl yeni beklentiler, yeni hayaller, yeni umutlar demektir. Yeni yıldan beklentilerim şunlardır: İnsanların daha mutlu olması, maddi durumlarının daha iyi olması ve her babanın  evine ekmeğini sevinçli bir şekilde götürebilmesidir. Ülkemin ekonomisinin iyiye gitmesi, insanların gelirlerinin daha çok artması ve enflasyonun bir an önce azalmasıdır. İnsanların daha bilinçli olmaya başlaması ve sosyal medya bağımlısı insanların azalmaya başlamasıdır. Yüz yüze insan ilişkilerinin çoğalması, insanlar arasında güvenin yeniden kurulması, yardımlaşma ve dayanışmanın daha çok artmaya başlamasıdır. Zamanla bencil olan insanların eski zamanlardaki gibi biz anlayışı doğrultusunda hareket etmesidir.

 

 Çocukların, gençlerin, yetişkinlerin yüzünde tebessüm olması, insanların rahat bir yaşam sürmesidir. Yeni yıldan beklentilerim ülkemizin her açıdan gelişmesidir. Eğitim ve öğretime daha çok önem verilmesi, çocuklarımızın geleceğine büyük yatırımların yapılmasıdır. Güzel ahlaklı çocuklar yetiştirmek, yalan  ve samimiyetsizliğin son bulmasıdır. İnsanların yüzüne ayrı arkandan ayrı iş çevirmemesi yani insan  ne ise o şekilde görünmesi benim yeni yıldan beklentilerim arasındadır. Yeni yıldan para beliyorum, istediğim her şeyin gerçek olmasını istiyorum gibi duygulara sahip olmak istemiyorum. Çünkü bunlar saçma sapan hayallerdir. İnsan ancak kendi çalıştığının ekmeğini yer ve hiç kimseye de oturduğu yerden para, mutluluk gelmez. Bu kişinin kendi alın terine bağlıdır, kendi iradesine, sabrına ve çalışma gücüne bağlıdır. Ben buna inanıyorum. Bir insanın çalışarak  sorumluluklarını yerine getirerek zaten parasının olabileceğini ve kazandığı para ile kendini mutlu edebileceğine inanıyorum.

 

Yeni yıl insanlara bir anda mutluluk, şans ya da para getirmeyecektir. Sadece biz değişmek istersek ve kendimizi değiştirmeye başlarsak, daha çok çalışıp daha çok zihnimizi kendi işimizle meşgul edersek mutlu bir hayatımız olacaktır. O zaman para da bizimle olacaktır. Huzuru kendi hayata bakış açımız ile bulacağız. Hayatımda olumlu değişiklikler yapmak istiyorsam yeni yılda bunu yapabilirim. Mesela daha iyi bir insan olmak, daha doğru  ve gerçekçi  kararlar almak için yoluma devam edeceğim. Daha sağlıklı ve daha mutlu bir yıl geçirmek istiyorum. Ailemle mutlu günlerimin devam etmesini umut ediyorum. Geçmiş yıllardaki gibi birçok insanın hayatını kaybetmesine  sebep olan virüslerin ortaya çıkmasını temenni ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme