Yazma Alışkanlığının Sağladığı Faydaları Araştırınız.

 Yazma Alışkanlığının Sağladığı Faydaları Araştırınız.

 

İnsan, içindeki duygu ve düşünceleri kağıda aktarmak için yazmaya başlar. Müzik gibi yazmak da insan ruhunun gıdasıdır. İnsan yazarak kendini daha iyi ifade eder ve yazı sayesinde daha edebi bir dil kullanılır. Yazdığımız zaman içimizi dökmüş oluruz ve bundan dolayı bir rahatlama duyarız. Bizi derinden sarsan kötü ve üzücü olaylar, bizi çok mutlu eden haberleri yazdığımız zaman kendimiz iyi hissederiz ve yazı ile dertleşmeye başlarız ve yazma sonucunda da derdimizin bir nebze de olsa azaldığını hissederiz.


Yazma alışkanlığının sağladığı faydalar şunlardır: Hafızamızdaki bilgiler  kısa süreliğine unutulduğu zaman  o bilgileri tekrar hatırlamak isteriz. Bunun için de yazmak gerekir ve yazdığımız o bilgileri hatırladığımız için büyük bir kayıp yaşamamış oluruz. Yazarak gün içindeki stresimizi de atmış oluruz. Örneğin günlük tutarak gün içindeki önemli olayları yazarız ve böylece kendi yazma yeteneğimizi de geliştirmiş oluruz. Küçücük çocuklar günlük tutarak rahatladıklarını ve mutlu olduklarını söylemişlerdir. Böylece onlar da yazarak kendilerini daha iyi geliştirirler ve geleceğin aydınları, yazarları olurlar. İnsan yazarak öğrenir, yazarak daha az imla hatası yapar, yazarak daha disiplinli olur ve daha planlı olarak hayatına yön verir. Yazarak kendini mutlu eden insan sadece bununla kalmaz aynı zamanda toplum içinde de güzel bir dil kullanır ve diksiyonunu geliştirerek kulağa harika gelecek cümleler kullanır ve daha kibar olur.


İnsan beyni konfora alışkın değildir, konfora alıştığı zaman hemen çürümeye başlar. Oysa yazdığımız zaman hafızamız güçlenir, beynimiz aktif olur ve hayat ile bağımız kopmamış olur. Yaşımız kaç olursa olsun yazmaya, içimizi dökerek mutlu olmaya devam etmeliyiz. Düşünme yeteneğimizin gelişmesi için, hayal dünyamızın zengin olması için, kendi fikirlerimizi ortaya koymak için yazmalıyız ve kendimizi geliştirmeye yazarak devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme