“Gökyüzü, Sadece Uçmaktan Korkanların Sınırıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

“Gökyüzü, Sadece Uçmaktan Korkanların Sınırıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli şey ona akıl verilmiş olmasıdır. İnsan bu akıl sayesinde neleri yapıp neleri yapmayacağını kendisi belirler. Kendi isterse başarır, kendi istemezse başarmaz ve sınırlı bilgiye ulaşır, daha uzağına gidemez. Gökyüzü, sadece uçmaktan korkanların sınırıdır sözü ile anlatılmak istenen şudur: Uçmaktan korkan insana en büyük korku gökyüzü gelir ve oralarda hareket etmek gelir. Çünkü kişi kendi sınırını sadece gökyüzü ile sınırlandırmış ve onun ötesinde de farklı dünyalar farklı gizemler olduğunu aklına getirmemiştir.


 Yani kişi kendini yeniliklere kapatmıştır. Merak etmemiş, araştırmamış ve bildikleri ile yetinmeyi yeğlemiştir. Böyle olduğu zaman da bir şey öğrenemez ve bilimden, teknolojiden geri kalmaya başlar. Oysa gökyüzünün ötesinde de bir hayat olduğunu ve oralara gitmek için meraklı olmak gerektiğini, korkamamak gerektiğini ve bunun için de uygulamaya geçmek gerektiğini anlarsa işte o zaman başarmaya başlayacak ve merakını sınırlandırmayacak , daha yeni bilgiler öğrenecek, uzay ile ilgili hayatı öğrenecek, orada yaşam var mı yok mu diye onu araştıracak ve böylece zihnini yeni bir aleme açacaktır.


 Kendimizi belli kalıplara sokmamalıyız. Devamlı geliştirmeliyiz ve bilgiye aç olmalıyız, meraklı olmalıyız ve önümüze çıkan engelleri çabalayarak aşmalıyız. Yani hep daha çok çalışmalı, daha çok araştırmalıyız. Engeller aşmak için vardır. Bunu aşmak için de kendimize güvenmeli ve cesur olmalıyız. Yeri geldiği zaman risk almaktan kaçınmamalıyız ve kendimizi daracık bir dünya içine hapsetmemeliyiz. Yapamam değil uğraşırsam yapabilirim mantığı içinde olmamalıyız.


1 yorum:

Deneme