“Hızlı Sağanak Tez Geçer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Hızlı Sağanak Tez Geçer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Nasıl ki hızla yağan bir yağmur çabuk akıp giderse bir işi aceleye getiren, o işte hırs yapan insanların hevesi de çabuk söner. İnsanın işini azimle yapması, kendi ile yarışması güzel bir eylemdir. Çalışmak, bir yerlere gelmek kişiyi mutlu eder ve kişinin kendi yaşamına yön vermesi sağlar.


Bunlar güzel şeylerdir fakat bir işe çok aşırı hırs gösteren kişiler daha sonra bu hızlarını kaybederler. Sakin ve devamlı aynı hızla gitmek önemlidir. Elbette hırs insanoğlu için normal bir duygudur ama bu duyguyu birilerine inat olsun diye yapmak insanı yorar ve en sonunda kişi gücünü kaybeder ve bitkin düşer. Onun için bir işi yapacağımız zaman her zaman aynı hızda yapmalıyız, ani kararlar vermemeliyiz, ani öfke patlamaları yaşamamalıyız. Çünkü hızlı olan şey çabuk söner ve gerisinde pişmanlıklar olur.


Bundan dolayı her işimizi sakin bir şekilde adım adım ilerleyerek yapmalıyız. Bunu yapmadığımız zaman en çok üzülen ve en çok yorulan kişi yine biz oluruz. İşte bundan dolayı da atalarımız Hızlı sağanak tez geçer demiştir. Hızlı sağanak gibi değil yavaş yavaş yağan kar gibi olmalıyız. Yani yavaş ve sakince ilermemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme