Süleyman Nazif’in “Vatan Sıhhate Benzer Değeri Kaybedilince Anlaşılır” Sözü İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.

 Süleyman Nazif’in “Vatan Sıhhate Benzer Değeri Kaybedilince Anlaşılır” Sözü İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.


Hayatın anlamı sağlıklı olunca olur. Sağlığı olmayan bir insan yaşamdan zevk almaz. Çünkü yaşamdan zevk alacak bedene ve  ruha sahip değildir. Dilediği kadar parası olabilir ama sağlığı olmazsa sahip olduğu şeylerinde önemi olmaz. İnsanın içinde yaşadığı vatan da sağlık gibidir. Nasıl ki sağlığımızı kaybedince onun değerini anlayıp oflamaya, puflamaya başlarsak vatanımızı kaybettiğimiz zaman da vatan özlemi çekmeye başlarız. 


Esaret altında olduğumuz için vatan topraklarına özlem duyarız ama artık çok geç olmuştur. Çünkü vatan elden gitmiştir ve o vatan bizim vatanımız değildir artık. Çünkü başka ülkenin dilini konuşmaya mecbur bırakılmışızdır. Kendi milli kimliğimizden koparılmak zorunda kalmışızdır. Gelenek ve göreneklerimiz değişmeye başlamıştır. Bizim üzerimizde baskı kuran devletin her dediğini yapan köle olmuşuzdur aslında.  Canımız yanar, keşke bunlar gelmeden önlem alınsaydı deriz. Vatanımızın her bir karış toprağında özgürce yaşadığımız günlere hasret kalırız ve çok acır içimiz. Tüm bunlar başımıza gelmeden önce vatana sahip çıkılmalıdır.


 İş işten geçtikten sonra pişmanlığın hiçbir önemi kalmaz. Onun için vatanımız bizimken korumalıyız. Vatanın bir karış toprağını dahi kimseye vermemeliyiz. Kaybettikten sonra değil hiç kaybetmemek üzere vatana sahip çıkmalı, onu korumalı, geliştirmeli ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız.

1 yorum:

Deneme