İyi Bir İnsanın Özellikleri Neler Olabilir? Anlatınız.

 İyi Bir İnsanın Özellikleri Neler Olabilir? Anlatınız.


İyi bir insan kimseye karşı kötü niyetli olmayan, kalbi temiz olan  insandır. İyi bir insanın özellikleri şunlardır:

Art niyetli olmayan kimselerdir:  İçinde sinsilik olmayan, olduğu gibi görünen ya da göründüğü gibi olan insanlardır. Niyeti kötü olandan değil niyetinin kötü olduğunu gizleyenden kork derler. İşte iyi insan niyetini açık açık ortaya koyan, açık ve yalın bir insandır. Kötülükler beslenmez. Güzelliklerde ve masumlukla beslenir.

Kibar insanlardır: İnsan ilişkilerinde nezakete önem veren kimselerdir. Üslubuna dikkat eden, elden geldiğince kimseyi kırmamaya çalışan insanlardır.

Hak ve adaletten yana olanladır: İyi insanlar haksızlık karşısında susmayan sesini çıkartan insanlardır. Riyakar davranışlarda bulunmayan, özü ve sözü bir olan kimselerdir. Zalimlere dik duran mazlumların yanında olanlardır.

Özverili kimselerdir:  Bencillikle yoğrulmuş bir yaşamları yoktur. Bencillikten nefret eden biz anlayışı içinde mutlu olmayı yeğleyen kimselerdir. Empati kuran ve ince düşünen insanlardır. Kendini de düşünür ama başkalarının da faydasını gözetir ve bunun için elinden geldiği kadarı ile fedakarlık göstermeye devam eder. Bazen kendi çıkarlarını bile arka plana atan kimselerdir.


Ahlaklı insanlardır ve ahlaki değerlerinde tutarlı davranışlar sergileyen kimselerdir: Güzel ahlaklı insanlardır. İçinde yaşadığı toplumun ahlaki değerlerine ters düşen davranışlarda bulunmayan, kötü örnek olabilecek davranışlardan kaçınan, dürüst, güvenilir kimselerdir. Bunun içinde toplum tarafından sayı gösterilen kimselerdir.

İyi insanlar aynı zamanda sevdiği kişiye sadakat gösteren, ailesine sahip olan kimselerdir. Sevdiği kişileri aldatmayan, yalandan uzak duran kimselerdir.

Karakteri oturmuş kimselerdir. Sürekli farklı rollere giren kimseler değildir. İçten ve samimi kimselerdir. Oturmasını kalkmasını yerine ve zamanına göre bilen insandır.



Vatanını ve milletini çok seven insanlardır. Vatanı ve milleti için her türlü zorluğa göğüs geren kimselerdir.

Vefalı, dost canlısı kimselerdir.

Yardımsever ve cömert kimselerdir.

İçinde merhamet barındıran kimselerdir.

Basit insanlar gibi sabahtan akşama kadar dedikodu yapmazlar ve dedikodudan nefret ederler .

İnsanların fiziki görüntüsü ile dalga geçmeyen kimselerdir.

Çok varlığa sahip olsa bile kibirden uzak duran malı ile övünmeyen mütevazi kimselerdir.


Başkalarının kusurunu gören gözlerini kör eden, kusur örtmede gece gibi lan güzel insanlardır.

Çok fazla konuşmayı sevmeyen, az ve öz konuşan kimselerdir.

Allah’ın yarattığı tüm canlılara karşı merhametli olan, vicdanlı kimselerdir.

Hoşgörülü ve barışçıl insanlardır.

 

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme