Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun? Bugünde Dünün Bir Yarını Değil Midir? Sözü İle Kompozisyon

 Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun? Bugünde Dünün Bir Yarını Değil Midir? Sözü İle Kompozisyon

 

İnsan her zaman yeni hayaller, yeni hedefler koyar ama bunları bir türlü uygulamaya geçiremez. Yarın başlayacağım der,  bugün de olmadı ertesi güne başlayacağım diyerek kendini oyalamaya ve hayallerini ertelemeye başlar. Bir iş yapmak için neden yarını bekliyorsun? Bugünde dünün bir yarını değil midir? der Ömer Hayyam. Çünkü bugün başlamalıyız aklımıza koyduğumuz şeyleri uygulamaya başlamaya. Yani amaçlarımızı başka günlere bırakmamalıyız.


 Şimdi hemen başlamalıyız ve çalışarak kendimizi istediğimiz yere getirmeye uğraşmalıyız. Mesela daha iyi bir öğrenci olacağım yarından itibaren demek yerine bugün daha iyi bir öğrenci olmak için hemen harekete geçmek daha akıllıca olmaz mı? Mesela hemen okuldan gelip dinlendiğin zaman, yemeğini yedikten sonra derslerine başlayıp sorumluluklarını yerine getirerek yarın ki hayallerine ulaşmak için çalışma yolculuğuna hemen çıkmaya başlayabilirsin. Yani önemli olan bu andır. Yarınki günlerin ne gibi zorluklar çıkaracağını kestiremeyiz.


Onun için işimize bugünden başlayıp yola çıkmalıyız. Böyle yaptığımız zaman hem hayallerimiz ertelememiş oluruz hem de mutluluğumuzu, çalışmamızı, umutlarımızı yarınlara bırakmamış oluruz. Yeter ki anı yaşayalım ve o anda çalışmaya başlayalım. Bugününde yarınların bir hazırlığı olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

1 yorum:

Deneme