Duygu ve Düşüncelerinizi Yazıya Dökmeyi Seviyor Musunuz? Neden?

 Duygu ve Düşüncelerinizi Yazıya Dökmeyi Seviyor Musunuz? Neden?


Duygu ve düşüncelerimi yazıya dökmeyi seviyorum. Çünkü yazarak kendimi daha iyi ifade ediyorum. Yazarak ifade ettiğim şeyleri konuşurken de zorluk çekmeden ifade etmeyi başarabiliyorum. İnsan yazarak rahatlıyor ve duygu ve düşüncelerini kaleme aldığı zaman kendisini daha iyi anlatabiliyor ve her duygusunu yazıya dökebiliyor.


 Özellikle de konuşmaktan çekinen kimseler duygu ve düşüncelerini yazıya döktüğü zaman zamanla konuşmalarında da sıkıntı çekmeyecek ve kendilerini bir zaman sonra daha iyi ifade edeceklerdir.  Duygu ve düşünceleri yazıya aktarmak hem yaşadığımız anıların kalıcı olmasını sağlar. Örneğin; günlük tutuğumuz zaman gün içinde yaşadığımız önemli olayları yazarız. Bunu yıllarca yaptığımız zaman yetişkin bir insan olduğumuzda o günlüğü okuyup geçmişteki yaşadıklarımız aklımıza gelir ve tebessüm etmeye başlarız, yaşadığımız acı bir olay varsa o olayları hatırlayıp ne gibi şeyler başımızdan geçmiş giderek efkarlanırız.  Geçmişe özlem duyarız, o zamanlarda yaşadığımız her şeyi okuyarak unutmamış oluruz. Yazarak güzel bir şekilde konuşmayı da öğreniriz.


Hafızamız yazarak güçlenir ve hep genç kalır. Yazarak imla hatalarım daha az olur. Yazmak benim hayatımda da planlı ve programlı olmamızı sağlar.  İşte tüm bunlardan dolayı yazmayı çok seviyorum ve yazmak benim stresimi de azalttığı için buna devam edeceğim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme