“Aşağılık İnsanlara İyilik Etmek Denize Su Taşımaya Benzer.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Aşağılık İnsanlara İyilik Etmek Denize Su Taşımaya Benzer.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İnsan olabilmek için sadece akıl gerekli olmaz. Aynı zamanda o aklı yerinde kullanmak da gereklidir. Aklını kullanmayan insanları kullanan kimseler onları aptal yerine koyarak güzel kalpli insanları sömürürler ve bundan da zevk alırlar. İyilik yapmak erdemli bir davranıştır. Özellikle de mağdur olan insanlara karşılıksız iyilik yapmak takdir edilmesi gereken bir davranıştır ama bu iyi niyet kullanılmadığı sürece geçerli olan bir şeydir.

 

Aşağılık insanlara iyilik etmek denize su taşımaya benzer sözü ile ilgili anlatılmak istenen şudur: Denizin zaten suyu çoktur ve onun suya gereksinimi yoktur. Oraya su taşımak boşuna zahmettir. Aşağılık insanlar da pişkin ve vurdumduymaz kimselerdir. Onlara ne kadar iyilik edersek edelim onlar kötülüklerine devam edecekler, kıskançlıklarına devam edecekler ve sizi kullanmaya devam edeceklerdir. Böyle insanlara iyilik yapmak boşa bir çabadır. Yani hak etmeyen kimselere iyilik edilmemelidir. Onlara değil yardım etmek yardım etmenin kıyısından dahi geçilmemelidir. Çünkü böylelerine ne yaparsanız yapın kıymetiniz olmaz üstelik sizin adınızı da ezik diye çıkarır ve ben istemedim ki o yaptı diyerek sizin onca vefanızı ve fedakarlığınızı nankörlük yaparak inkar eder.

 

 Onun için aşağılık insanlara ne için nefesimizi harcamayalım, zamanımızı onlar için feda etmeyelim ve kendimizi onlar için değersizleştirmeyelim ki bu hayat bizler için daha güzel olsun. Hak etmeyene de hak vermeye çalışmayalım.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme