Yeryüzünde Öğretmenlikten Daha Onurlu Bir Şey Tanımıyorum Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Yeryüzünde Öğretmenlikten Daha Onurlu Bir Şey Tanımıyorum Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Öğretmenlik mesleği gönüllük gerektiren, içinde çocuk sevgisi ve çocuğa şefkat gösterme yetisi olan, içi sevgi dolu olan kimselerin yapabileceği bir meslektir. Öğretmenlik mesleğini sevmeyen bir kişi o meslekte  mutlu olmaz. Çünkü önce bu mesleğe gönül vermiş olmak gerekir ve bu mesleğin gerekliliklerini de yerine getirmek gerekir. Bir çocuğa bir harf öğretmek, o çocuğun dönem içinde büyümesini, gelişmesini izlemek ve çocuktaki güzel davranışlara şahit olmak öğretmenler için mutluluk verici bir şeydir.

 Öğretmenlik onur verici bir meslektir çünkü öğretmen olan kişi yetiştirdiği fidanların ileride nerelere geldiğine şahit olur ve yetiştirdiği fidanları ile yani aydın öğrencileri ile gurur duyar ve bunun için de çok mutlu olur. Topluma aydın insanlar, vicdanlı insanlar ve güzel ahlaklı insanlar kazandırmak öğretmen için olmazsa olmazlardandır. Bunu yapan öğretmen onurlu bir iş yapmış olur aynı zamanda. Öğrencileri için gece gündüz demeden çalışan ve onlar için en iyisini nasıl yapabilirim çabası gösteren değerli öğretmenlerimizin kıymeti bilinmeli ve onlara hak ettikleri değer verilmelidir. Onlara yapılacak olan en ufak bir saygısızlık topluma yapılmış sayılır aslında.

Çünkü toplumu yetiştiren, toplumun gelişmiş bir toplum olmasına katkı sağlayan değerler öğretmenlerdir. Bugün bir çok bilim insanımız dünya çapında güzel işlere imza atıyorsa bu onların eğiticileri yani öğretmenleri sayesindedir. Çünkü öğretmenleri onların bugünlere gelmesinde emek etmiş, fedakarlık göstermiştir. Öğretmenlik insanı gururlandıran, mutlu eden bir meslektir. Şimdiden mesleğini onuru ile yapan tüm değerli öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun. Çünkü bu hayattaki en onurlu iş öğretmenliktir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme