“Niyeti Kötü Olanın Attığı Ok Kendine Döner.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Niyeti Kötü Olanın Attığı Ok Kendine Döner.” Sözü İle İlgili Kompozisyon


Niyeti iyi olan, kalbi pak olan insanlar kötü niyetli insanların kötülüklerine maruz kaldığı zaman çok üzülürler ve büyük bir yıkıma uğrarlar. İyilik ettiği kişilere insan gözü ile bakan, onlara değer veren ve onlara zor gününde yardım eden bu güzel insanlar sinsi insanların kötülükleri karşısında  kendi köşelerine çekilirler ve insanlara olan güvenini kaybederler.

 Niyeti kötü olanın attığı ok kendine  döner der Hz. Ali. Niyeti kötü olan insan iyi niyetli insanı üzer ama yaptığı kötülüğün kendisine döneceğini düşünmez ta ki attığı ok kendine saplanıncaya kadar. Yani kötü niyetli insanların yaptığı her kötülük kendilerine zarar verir ve böyle kimseler kendileri kaybeden taraf olur, saygınlığını kaybeden kimseler olur. Bir daha da böyle kimselere asla güven olmaz. İyi niyetli insanlar bu kötü ve sisi kimselerden kötülük görseler de iyiliğe devam ederler. Bunu yaptıkları zaman da iyi niyetleri kullanılmaya devam eder ve kötüler onların üzerinden geçinmeye devam eder. İşte burada iyi niyetli olan kimsenin gözü açması ve bir an önce kendine gelmesi istenir. Kötülük gördüğümüz, güvenimizi kaybettiğimiz insanlara bir daha güvenmemeliyiz.

 Denenmişi denemek olmamalıdır. Çünkü onlardan yine aynı kötülük gelir ve huylu huyundan , art niyetli art niyetinden vazgeçmez. Allah iyi niyetli insanların yanındadır ve onların hakkını kötü olana vermez. Kötü olan ise ettiğini biçer ve yaptığı kötülüklerde kendi boğulur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme