“Kitabı Olmayan Bir Oda, Ruhu Olmayan Bir Beden Gibidir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Kitabı Olmayan Bir Oda, Ruhu Olmayan Bir Beden Gibidir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.




İnsan ruhuna iyi gelecek, insan ruhunu iyileştirecek şeylerin başında kitaplar  yer alır. Nasıl ki hastanın tedavi olması için ilaçlarına gereksinimi varsa insan ruhunun iyi olması için, insan beyninin iyi gelişebilmesi için de kitaplara ihtiyaç vardır. Kitaplar hafızamızın güçlenmesini sağlayan, bize neşe katan, yeri geldiği zaman bizi hüzünlendiren sonla biten , içinde binlerce bilgi olan, bitmek bilmeyen bir hazinedir. Kitabı olmayan bir oda, ruhu olmayan bir beden gibidir sözü ile de şu anlatılmak istenir:

Evin bir odasında kitap yoksa, kitaplardan kurulmuş küçük bir cennet yoksa o evin içindeki insanlar ruhsuzdur ve henüz kitap okumanın zevkini gerçek anlamda tatmamış kimselerdir. Ruhu olmayan beden hayattan zevk almaz ve o beden artık yaşayan ölü olmuştur. Kitaplardan yoksun bir evde  tatsız, tuzsun bir yere dönüşmüştür. O evde heyecan yoktur, neşe yoktur, okuduğun kitapları tartışma zevki  yoktur. Bunlardan yoksun kalan insanlar da ruhsuz bir kişiliğe dönüşmüşlerdir. Oysa okuduğumuz her kitap bizim ruhumuza iyi gelir. Yeri gelir ruhumuzu coşturur, yeri gelir dinginleştirir ama mutlaka bizde bir değişim ve gelişim sağlar. Onun için okumalı ve her türden kitaplara ruhumuzu açmalıyız. Tüm bunları yaptığımız zaman insan olduğumuzun, aklımızın olduğunun farkına varırız. Okuduğumuz her bir eserin yazarı ile konuşuyor gibi hissederiz kendimizi. O kitaplarda geçen kahramanların yerine koyarız kendimizi, kendimize yakın olan kahramanla özdeşleşiriz. Kitaplar ile birlikte hayatımızda yeni bir dönem başlar.

En sıkıldığımız zamanlarda bile bizi terk etmeyen can yoldaşlarımız onlar olur. İşte tüm bunlardan dolayı, ruhumuzu aydınlatan kitapları okumaya ve  kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz. Evimizin bir köşesini mutlaka bir kitap odası yapmalı ve onlarla iç içe olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme