Atatürk’ün Millet Sevgisi İle İlgili Konuşma

 Atatürk’ün Millet Sevgisi İle İlgili Konuşma





Millet sevgisi insanın milletine olan bağlılığı, toprağına olan bağlılığı sayesinde olur.

Sevgili öğretmenim ve sevgili arkadaşlarım!

Mustafa Kemal hepimizin de bildiği gibi milletine olan düşkünlüğü ve sevgisi ile tanınan bir lider olarak hayat sürmüştür. O milletine her zaman güvenmiş, milletinin her ferdini önemsemiştir. Çocuğundan büyüğüne yetişkininden yaşlısına kadar hepsini çok sevmiş ve hepsinin mutlu olması için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmıştır. Milletini çok sevdiği için milletinin fertleri ile birlik içinde olup yurttan düşmanı kovmuştur. Milletine olan inancı ve güveni sayesinde güzel yarınlar inşa edilmiş, ülke bağımsızlığına kavuşmuş ve cumhuriyet ilan edilmiştir. O milletini hiçbir zaman küçümsememiştir. Milletini o kadar çok sevmiş ve bağımsızlığına düşkün bir millet olduğunu da şu şekilde ifade etmiştir: Bu millete çok şeyi öğretmeye çalıştım ama uşaklığı bir türlü öğretemedim.” Yani milletini her zaman birey olarak görmüş, efendi olarak görmüş hiçbir zaman hizmetçi olarak köle olarak görmemiştir. Çünkü milletini çok sevmiş ve arkasında milleti olduğunu her daim dile getirmiştir.

Sevgili arkadaşlar!

Mustafa Kemal milletinin kabiliyetli bir millet olduğunu, çalışkan bir millet olduğunu her zaman dile getirmiştir. Hasta yatağında bile milletinin ülkesinin sorunları ile ilgilenmiş ve onları canından çok sevmiştir. Milletine olan bağlılığı ile ilgili şu sözü çok anlamlıdır: “Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar, istidat ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez âbidesidir. Bu eseri meydana getiren bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkumandanı olduğumdan daima mesut ve bahtiyarım.”

Atatürk’ün bu sözlerinden de anlaşıldığı gibi Atatürk her zaman millet sevdalısı olmuş, milleti ile çok çalışmıştır ve çalışmaktan da asla geri durmamıştır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme