Edebiyat Ulusal Dil ve Kültür İçin Neden Önemlidir?

Edebiyat Ulusal Dil ve Kültür İçin Neden Önemlidir?




Dil, edebiyatın temel taşlarından biridir. Aynı zamanda kültürün de temel taşlarından biri dildir. İnsan ana dilini iyi bilip öğrenmelidir ve ana diline özen göstermelidir. Edebiyat ulusal dil ve kültür açısından şu açıdan çok önemlidir: Edebiyat sayesinde dilimizi ve kültürümüzü insanlara daha iyi anlatabiliriz ve edebiyat bir sanat dalı olduğu için kişi bu sayede kendini daha iyi tanır, kendini daha iyi ifade der. Edebiyat sayesinde bir milletin kültür birikimi de ortaya çıkar ve bu birikim kuşak kuşaktan kuşağa geçerek unutulmaz ve bu sayede hem dil, hem edebiyat hem de kültür yaşamaya devam eder. 

Dil, edebiyat ve kültür birbirinin tamamlayıcısıdır. Birinden biri olmadığı zaman diğeri esik kalır. Edebiyatta gördüğümüz destanlar, maniler, şiirler, hikaye ve romanlar vb  dili iyi kullanmak ve yazmak sayesinde ortaya çıkar. Dilin daha güzel ifade edilmesini sağlayan ve yazıların sonsuza kadar kalıcı olmasını sağlayan şey edebiyatın gücüdür. Ne söylediğimizden çok nasıl söylediğimiz önemlidir deriz ya işte burada edebiyat yaparız. Yani dili kullanarak onu edebi güzellikler  ile süsleriz. Onun için dil, edebiyat ve kültür çok önemlidir. 

Kültür de edebiyatın daha iyi bir şekilde yaşamda uygulanmasını sağlar. İnsanlar edebi eserleri okuduğu zaman dilinin ne gibi inceliklere sahip olduğunu da görür. Dil edebiyata farklı güzellikler ve farklı duyarlılıklar katar. Edebiyat sayesinde dil daha geniş çevrelere ulaşır ve bu sayede dil ve kültür de edebiyattan fayda sağlamış olur. Edebiyat sayesinde dilin  estetik zevk duygumuz da gelişmiş olur.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme