Arı ve Çalışkanlık Konulu Kompozisyon

 Arı ve Çalışkanlık Konulu Kompozisyon



Dünyanın en çalışkan hayvanlarından birisi arılardır.  Çiçekten çiçeğe konarak onlara özünü veren, meyvelerin meyve olmasını sağlayan, hayatımızın normal akışında seyretmesini sağlayan ve yediğimiz besinlerin besin olmasını sağlayan şey çalışkan arılar sayesinde olmaktadır. Arılar çok çalışkandır ve hep başkalarının faydası için çalışarak insanlığa büyük hizmet eder. Biz insanlar da arı gibi çalışkan olmalıyız ve kendimizi geliştirmek için durmadan çalışmaya, üretmeye, alın teri dökmeye devam etmeliyiz. Bu hayattaki amacımız sadece karın doyurmak olmamalıdır. İnsan olarak meraklı olmalıyız. 

Bilime merak salmalıyız onun için de sürekli çalışmalı ve okumalıyız. Çalışmayan insanın ne kendisine ne de içinde yaşadığı çevreye faydası olur. Oysa çalışmak kişinin ruhuna iyi gelir, kişiyi mutlu eder ve kendisine ve başkasına faydalı olduğu hissi sağlar kişiye. Arılara çok şey borçluyuz. Onlar olmasa insanlık yok olur. Onun için bizlerde çalışkan olmalıyız, doğamızı ve çevremizi korumalıyız. Tıpkı arılar gibi çalışmalıyız ve başarılı olmak için rahat bir yaşam seçme peşinde koşmamalıyız. Tıpkı arıların her çiçeğe konduğu gibi bizler de başarılı olmak için önümüze çıkan her türlü zorlu yollardan geçmesini bilmeliyiz ve mücadelemize devam etmeliyiz.

 Doğamızdaki canlılara zarar vermemeliyiz. Doğanın doğal dengesini bozmamalıyız ve arılar gibi biz de başkalarına faydalı olmak için çok çalışmalıyız. Arıların ne kadar çalışkan ve faydalı olduğu ile ilgili şu söz de çok önemlidir:

“Arı, emek verdiği için değil, başkaları için emek verdiği için diğer hayvanlardan daha onurludur.” Aziz John Chrysostom.

“Arı yeryüzünden kaybolursa, insanın sadece dört yılı kalır.”  Maurice Maeterlinck.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme