“İnan Sana Değil Kastım, Cahil İnsanla Muhabbeti Kestim.” Aşık Veysel’in Bu Sözünden Ne Anlıyorsunuz?

 “İnan sana Değil Kastım, Cahil İnsanla Muhabbeti Kestim.” Aşık Veysel’in Bu Sözünden Ne Anlıyorsunuz. Düşüncelerinizi Kompozisyon Olarak Yazınız.



Ünlü ozanlarımızdan biri olan, Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğan Aşık Veysel Şatıroğlu küçükken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu gözlerini kaybetmiş ve dünyaya farklı bir pencereden bakarak hepimizin aklında kalmış ve kalacak olan çok güzel eserler bırakmıştır. O iyi bir ozan olmanın ötesinde, iyi bir şair olmanın ötesinde her şeyden önce iyi bir insan olarak hayatını devam ettirmiştir. Gözleri görmeyen ama gönül gözü muhteşem açık olan Aşık Veysel bilgisi  ve kültürü ile çoğu okudum diyen insanlara taş çıkartır. 


İnan sana değil kastım, cahil insanla muhabbeti kestim sözü ile şunu anlatmak istemiştir: Cahil insanlara doğru olan bir şeyi ne kadar anlatmaya çalışırsanız çalışın öyle insanlar sizi anlamaya çalışmayacaklar ve kendilerini değiştirmek için en ufak bir çaba içine girmeyeceklerdir. Hep kendi doğrularının peşinde olan cahil insanlara laf anlatmanın da bir gereği yoktur der Aşık Veysel. En iyisi onlarla muhabbeti kesip kendi yolunda doğru gitmek, seni anlayanlar ile muhabbete devam etmektir. 

Cahil kimseler ile muhabbet kurulmaz, onlar cahillikleri ile başkalarına akıl vermeye çalışan ama kendisinin ne kadar yetersiz  olduğunun farkında olmayan kimselerdir. Onlarla bağlantıyı kesmek ve hiç görüşmemek kişi için daha yararlı olur. Hem böyle olunca sinir bozucu kimseleri bir daha görmemiş oluruz hem de kendimizi onlara anlatma çabası içine girmeyiz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme