Honore de Balzac Sözleri

 Honore de Balzac Sözleri



Yazdığı eserler ile  bizlere çok şey öğretmiş olan Balzac’ın eserleri bugün okullarda okutulmakta ve bizlere katkı sağlamaktadır. Balzac Fransız oyun ve roman yazarıdır. Kendisi Avrupa edebiyatının  realizm yaratıcısı olarak kabul edilir. Çok çalışkan ve üretken bir yazardır. Yüzden fazla romanı olan Balzac’ın sözleri şunlardır:

“Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki temiz kalpleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.”

“Ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm; ta ki sokakta ayakları olmayan adamı görünceye dek.”

“ Bir annenin mutluluğu bir işaret gibidir, geleceği aydınlatır, ancak geçmişe düşkün hatıralar kılığında da yansır.”


“Tüm insanlık tutkudur; tutku olmadan, din, tarih, roman, sanat etkisiz olur.”

“Bilginin efendisi olmak istersen, çalışmanın kölesi olmalısın.”

“Sonradan görme insanlar maymuna benzerler. Yükseldiklerini görürsünüz, yükseklere çıkmaktaki becerilerini takdir edersiniz ama, doruğa ulaştıkları zaman ancak utanç verecek yerleri görülür.”

“Nezaket, genel bencillik üzerine sadece ince bir kaplamadır.”

“Bir kadın, sevdiği adamın başka bir kadın tarafından mutlu edildiğini görmektense, onu can çekişirken görmeyi tercih eder.”

““Biz insanlar, sırlarımızı kendimize saklar, en yakınımızla bile paylaşmamayı prensip sayar, kendimizle övünürüz ama zaman olur yeni tanıdığımız birine tüm sırlarımızı açmaktan hiç çekinmeyiz.”

"Memeden acı süt emen, gülümsemesi sert bir bakışla yok olan çocuğun yaşadığı acıları bize hangi şair anlatacak?"

“Yüreğimde kendine bir yer arayan, sadakati ya da verdiği zevklerin taşkınlığıyla oraya yerleşen bir kadın gibi olmadı o; hayır, kalbimin ta kendisi oldu..”

““Yersiz yasaklar çocukların tutkularını büyüklerden daha fazla keskinleştirir; çocuklar sadece yasaklanan şeyi akıllarına takarlar.”

““Yersiz yasaklar çocukların tutkularını büyüklerden daha fazla keskinleştirir; çocuklar sadece yasaklanan şeyi akıllarına takarlar.”

Bir anne yüreği, dibinde daima af bulunan bir uçurumdur.”

“Benim sevgim kimsenin sevgisine benzemez inanın; çünkü hem iradenin dışındadır, hem de iradeyi yüklenen bir sevgidir.

 "Aşk yaşamında kadın, ancak hünerli bir çalgıcının elinde dile gelen bir lir gibidir. Kadınlar bizleri sevdikleri zaman her suçumuzu bağışlarlar."

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme