“Meramın Elinde Bir Şey Kurtulmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Meramın Elinde Bir Şey Kurtulmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Meram demek istek, amaç demektir. İsteğin elinden bir şey kurtulmaz atasözü ile anlatılmak istenen de şudur: Bir insanda istek ve kararlılık varsa o insanın yapamayacağı iş yoktur. Kişi hayatta güzel işlere imza atmak istiyorsa önce amaçlarını belirlemeli ve daha sonra da o amaçlara ulaşmada kararlı olduğunu  net bir şekilde ortaya koyabilmelidir. Sonra ise çalışmak ve merak gelir. Çalışmak ve merak ile de amacını gerçekleştirene kadar zorlu yollarda yürümeye devam etmeli ve başarıya ulaşabilmelidir.


Bugün  bilim insanlarına, sanatçılara, yazarlara, okuyup büyük yerlere gelenlere baktığımızda hepsinin de ortak amacının istek ve kararlılık olduğunu söyleyebiliriz. O insanlar başarılı olmaya inanmasalar, istekli ve kararlı olmasalardı bugünlere gelemezler, başarılara da imza atamazlardı. Buna tarihten de örnek verebiliriz. Bir Atilla, bir Fatih Sultan Mehmet bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu kişilerin hepsi azimli, başarılı ve kararlı kimseler oldukları için büyük başarılar sağlamışlar ve  çok sayıda insana örnek olmuşlardır. 

Bizler de böyle insanları örnek alarak yola çıkmalıyız ve maçımıza ulaşana kadar durmadan yorulmaya, alın teri dökmeye devam etmeliyiz ve sonucunda mutlu yine biz olalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme