Babalığın Hakkını Vermek Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Babalığın Hakkını Vermek Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Baba olma, baba olmayı başarabilme, evlatlarına elinden gelen her türlü fedakarlığı yapabilme büyük sorumluluk gerektirir. Babalığın hakkını vermek gerekir. Çocukları dünyaya getiren anne ve babalar onları en iyi şekilde yetiştirmekle de görevli olan kimselerdir. Babalık sadece çocuğun karnını doyurmak, ona güzel kıyafetler almak demek değildir.


 Babalık çocuğun duygusal ihtiyaçlarını da göz ardı etmemek demektir. Onu canı gönülden sevmek, korumak ve kollamak demektir. Babalar çocuklarının arkasında dağ gibi duran ve onların her anında yanında olan koca çınarlardır. Her baba olmuş kişi ne yazık ki gerçekten babalığı hak eden kişiler değildir. Çocuklarını bırakıp giden, onların hiç bir ihtiyaçlarını karşılamayan ve onları sevmeyen kişiler babalıktan nasibini alamamış kimselerdir. Baba olmak yürek ister, emek ister, alın teri ister. Yeri geldiği zaman çocuğu için her türlü zorluğa katlanmak ve sabır göstermek gerekir. 

Onlar ki bir çocuğun umutları, onlar ki bir çocuğun hayalleri ve geleceğinin temelini atan yarınlarıdır. Babalar çocuklarına her şeyden önce sevgi göstermeli, sevgiyi çocuklar yüreğinde hissetmelidir. Babalar çocuklarına güzel ahlaklı olmayı öğretmeliler ve çocuklarının geleceğinin daha iyi olması için onları en iyi şekilde eğitmelidirler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme